Sevgiyi beli günlere indirgemek doğru bir davranış değildir

Sevgiyi beli günlere indirgemek doğru bir davranış değildir

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik, "14 Şubat Sevgililer Günü" kutlamalarının dinde yerinin olmadığını belirterek, sevgiyi beli günlere indirgemenin, doğru bir davranış olmadığını söyledi.

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Mücahit Çelik,  her yıl 14 Şubat’ta bazı kesimlerce kutlanan “Sevgililer Günü” ile ilgili uyarılarda bulundu.

Sevgililer gününün kapitalizmin harcama oyunlarından biri olduğuna dikkati çeken Çelik, “Nitekim televizyonlar, reklam panoları ve mağazalar kısaca kapitalizmin bütün çarkları 14 Şubat gününü bangır bangır ilan ediyor.” dedi.  

14 Şubat’ın "Sevgililer Günü" olarak kutlanmasının İslam'da olmadığını vurgulayan Çelik, bugün de yapılan yanlışları şöyle sıraladı:

"Bugün birçok kişide telaş başlıyor, hanımıma, nişanlıma ne alsam acaba bunu beğenir mi, nerede romantik bir yemek yesek ve benzeri sorular kafalarında dolaşıyor. Bugün mağazalar özel indirimler yaparak, büyük gelirler elde ederler. Sevdiğin bir kimseye güzellikler yapmak çok hoş bir davranıştır. Lakin bunu 14 Şubat'ta dünya sevgililer günü, anneler günü, babalar gününe indirgemek ve o günün nerede nasıl ve niçin çıktığını bilmeden koyun sürüsü misali başkalarına benzemek için bunları yapmak asla doğru bir iş değildir."

Çelik Son olarak Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vessellem) "Kim bir millete, bir kavme benzemeye çalışırsa o da onlardandır." Hadis-i Şerifini hatırlatarak, Müslümanların "Sevgililer Günü" yanlışına düşmemesi uyarısında bulundu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.