Şeyh Navahde: Mescid-i Aksa siyonist işgal rejiminin sinsi planlarına maruz kalıyor

Şeyh Navahde: Mescid-i Aksa siyonist işgal rejiminin sinsi planlarına maruz kalıyor

Şeyh Navahde; siyonist işgalciler tarafından insanlar, evler, araziler, sivil toplum kuruluşları, gayrimenkuller ve başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlara yönelik saldırıların devam ettiğini belirtti.

Siyonist mühendislerden oluşan bir ekibin, Harem-i Şerif'e baskın düzenleyerek işgal polisi eşliğinde Mescid-i Aksa’da ölçüm yapmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Mescidi Aksa Cuma Hatibi Şeyh İsmail Navahde, Müslümanların ilk kıblesinin, işgalcilerin kötü niyetli ve sinsi planlarına maruz kaldığını vurguladı.

İşgalcilerin Aksa’da Cuma namazının kılınmasını engelleyerek Müslümanların ibadet özgürlüğünü elinden aldığını belirten Şeyh Navahde, siyonist rejimin, son günlerde Yahudi yerleşimciler için yasa dışı binlerce yerleşim biriminin inşasını onayladığını ifade etti.

Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs’te siyonist yerleşimciler için 530 yeni konut inşa edilmesine onay verdiğini duyurmuştu.

400’ü Kudüs’ün güneybatısında yer alan Gilo Yahudi yerleşim merkezine, 130’u da kuzeyindeki Ramat Şlomo Yahudi yerleşim merkezine olmak üzere 530 yeni yerleşim biriminin inşa edilmesine karar verildiği belirtilmişti

Şeyh Navahde yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi: “Mescid-i Aksa, kötü niyetli ve sinsi planlarla karşı karşıya. Hemen hemen her gün işgalcilerin baskınlarına tanıklık ediyor. Burada Talmudik ayinler düzenlenerek ilk kıblemizin kutsiyeti çiğneniyor. Yakın bölgelerde Yahudiler batıl inançlarına istinaden kurbanlar kesiyor. Zaman ve mekân bakımından Aksa’nın bölünmek istenmesi ise artık aşikâr olmuş vaziyette. Aksa’nın avlusunda ölçüm faaliyetlerinin yapılması da olsa olsa siyonist rejimin çirkin planlarından biri.”

Mescid-i Aksa Cuma Hatibi Şeyh İsmail Navahde, işgalcilerin baskınlarını kınayarak, Arap-İslam dünyasına Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs’e sahip çıkma çağrısı yaptı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.