Şeyh Raid Salah: "İlkelerimizin zaferi için özgürlük hapsini seçtik"

Şeyh Raid Salah: "İlkelerimizin zaferi için özgürlük hapsini seçtik"

Şeyh Raid Salah bugün,hakkında verilmiş olan 28 aylık hapis cezasının kalan süresini tamamlamak üzere işgal zindanlarına girmeden önce yaptığı açıklamada, "Biz siyonistlere yıkıcı darbe vurmakla büyük bir başarı elde ettik." dedi.

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in lideri ve Mescidi Aksa davası konusundaki yoğun faaliyetleriyle öne çıkan Şeyh Raid Salah bugün, hakkında verilmiş olan 28 aylık hapis cezasının kalan süresini tamamlamak üzere işgal zindanlarına girmeden önce yaptığı açıklamada, Kudüslülerin ve 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilerin duyarlılıklarının canlandırılmasını, onların Kudüs ve Mescidi Aksa üzerinde Filistinlilerin meşru haklarına sahip çıkmak amacıyla buralara kafileler düzenlemeye ve buralarda nöbet tutmaya teşvik edilmelerini istedi.

Raid Salah hapse girmeden önce yaptığı açıklamada, "İlkelerimizi korumak için hapse merhaba! Hapishanelerin dili bizi korkutamayacak. Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya işgal kapısından girmek isteyenlere de yazıklar olsun.

Biz siyonistlere yıkıcı darbe vurmakla büyük bir başarı elde ettik. Biz hapsi seçtik çünkü bunda ilkelerimiz için kalıcı zafer var." ifadelerine yer verdi.

Raid Salah zaferin ve Mescidi Aksa'ya zafer bayraklarının altında girmenin yakın olduğunu, Aksa'nın çevresinde Kudüs'ün, Filistin'in, Arap dünyasının, İslam dünyasının kucağının açık olduğunu, bütün bunların tek bir beden, tek bir kalp olduğunu belirtti.

Şeyh Raid Salah, bugün İlkeler Davası'ndan dolayı hakkında verilmiş olan 28 aylık hapis cezasının kalan 17 aylık süresini tamamlamak üzere işgalcilerin El-Celime zindanına girdi. Salah'ın 2017'den sonra zindanda geçirdiği 11 aylık süre hakkında verilen 28 aylık cezadan düşülecek ve kalan süreyi tamamlamak için 17 ay zindanda tutulacak.

İşgal altındaki Hayfa çevresindeki yerleşim bölgelerinde oturan Filistinlilerden yüzlerce kişi bugün Şeyh Raid Salah'a desteğini dile getirmek için onun konulduğu zindan önünde toplandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.