Şeyh Said yarenleri iftarda buluştu

Şeyh Said yarenleri iftarda buluştu

Elazığ Palevi-Der'in düzenlediği iftar yemeğine Şeyh Said ve 47 dava arkadaşının mücadelesini savunanlar bir araya geldi.

ELAZIĞ - Palevi İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (Palevi-Der) ev sahipliği yaptığı iftar yemeğine Elazığ'ın ileri gelenleri araya geldi.

 

Dernek binasında verilen iftar yemeğine Elazığ HÜDA PAR Başkanı Abdulcelil Demir ve parti üyeleri, Yeni İhya-Der Yetkileri ve bazı STK yetkilileri ile Elazığ halkı katıldı.

 

İftar saati öncesi Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mücadelesi ve yaşantıları tartışıldı. Şeyh Said kıyamının amacı ve gayesine değinildi. Şeyh Said'in isyan değil kıyam ettiği vurgulandı.

 

Palevi Dernek Başkanı Mehmet Said Gökçe, dernek olarak 2 yılımızda birçok STK'nın dernek yetkilerinin ve parti başkanlarının katılımıyla gerçekleşen iftar sofrasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "Bir zamanlar Şeyh Said'in kıyamından kimse bahsedemezken şimdi ise elhamdülillah meydanlarda, iftar sofralarında haykırabiliyoruz.

 

Şeyh Said ve dava arkadaşlarının mücadelesi anlaşılıncaya kadar, kıyamı ile ilgili tüm yanlışlar gerçeklik kazanıncaya kadar bu türden etkinliklerimiz devam edecek" dedi. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.