Şeyh Said'in bir ajan olarak tanıtılması kabul edilemez

Şeyh Said'in bir ajan olarak tanıtılması kabul edilemez

Elazığ Palevi Derneği Başkanı M. Said Gökçe Şeyh Said'in okul kitaplarında bir isyancı ve bir İngiliz ajanı olarak tanıtılmasının kabul edilemeyeceğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine de seslenen Gökçe, Şeyh Said ve 47 arkadaşının gömülü olduğ

ELAZIĞ -Elazığ Palevi İlim Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı M.Said Gökçe, Diyarbakır'da Cumhuriyet Türkiye'si tarafından idam edilerek şehit edilen Şeyh Said'in okullarda okutulan tarih kitaplarında bir isyancı ve İngiliz ajanı olarak gösterilmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

 

Şeyh Said'in İslama yapıla hakaretlerin devlet eliyle gerçekleştirilmesinde kıyam ettiğini vurgulan Gökçe Şeyh Said'in "Medreseler kapandı. Din ve Vasıflar bakanlığa kaldırıldı. Ve din mektepleri Milli Eğitime bağlandı. Gazetelerde bir takım, dinsiz yazarlar, dine hakaret ederek Peygamberimize dil uzatmaya cüret ettiler. Ben bugün elimden gelse bizzat dövüşmeye başlarım." dediğini aktardı.

 

Okullarda okutulan tarih kitaplarında Şeyh Said'in bir isyancı ve İngiliz ajanı olarak gösterilmesine tepki gösteren Gökçe, "Resulullah'ın torunu nasıl isyancı olabilir? Nasıl bir İngiliz ajanı olabilir? Bunu düşünemiyorlar mı? Şey Said'in isyancı olduğunu söyleyenler ve inananlar ancak münafıklardır ve din düşmanlarıdır."dedi.

 

Şeyh Said'in mezarının Diyarbakır Dağkapı'da olduğunu belirten Gökçe; "Orduevi ve askerlik lojmanlarının yanındadır, askeri lojmanlarla hastane arasında defnedilmişlerdir. Diyarbakır belediye başkanına sesleniyorum burayı Şeyh Said ve 47 arkadaşının olduğu yeri mezarlık haline getirilmeli ve ailelerine tahsis edilmedir."(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler