Şeyh Said'in mezarının tespiti için imza kampanyası

Şeyh Said'in mezarının tespiti için imza kampanyası

Elazığ Palevi-Der, Şeyh Said ve 47 dava arkadaşının mezar yerlerinin tespiti için imza kampanyası başlattı.

ELAZIĞ-Palevi İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek(Palevi-Der) Şeyh Said ve 47 dava arkadaşının mezar yerlerini tespiti için imza kampanyası başlattı. Dernek,  toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve TBMM'ye göndereceklerini açıkladı.

 

Palevi İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Palevi-Der) Başkanı Mehmet Said Gökçe, başlatmış oldukları imza kampanyasına, Elazığ'da faaliyet yürüten STK başkanları ve üyeleri, birçok siyasi parti yetkilileri, belediye başkanları ve başkan adayları, kanaat öderleri, medrese hocaları ve imamların destek verdiğini söyledi.  Gökçe, kampanyaya destek verenlere teşekkür ettiğini söyledi.  

 

Mezar yerlerini tespit edip ailelerine teslim etmelerini istiyoruz

Topladıkları imzaları TBMM, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığına gönderileceğini ifade eden Gökçe,"Şeyh Said Palevi ve 47 dava arkadaşının mezar yerlerinin devlet tarafından tespit edip ailelerine teslim etmelerini rica ediyoruz. Şeyh Said Peygamber efendimizin soyundan gelen bir seyittir. Peygamber efendimizi seviyorsanız Peygamber soyundan gelen bu seyidin mezar yerini tespit edip ailelerine teslim edin." şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler