'Sezen Aksu'ya Hizbullah telekulağı' iddiası

'Sezen Aksu'ya Hizbullah telekulağı' iddiası

Sabah Gazetesi, Gülen Grubu’nun (Paralel Yapı) şarkıcı Sezen Aksu’yu sahte isimle, Hizbullah Cemaati’ne üye gibi göstererek dinlediğini iddia etti.

Sabah Gazetesi’nden Ferhat Ünlü’nün hazırladığı haberde, Gülen Grubu’na bağlı polislerin, şarkıcı Sezen Aksu’yu sahte isimle, Hizbullah Cemaati’ne üye gibi göstererek dinlediği iddia edildi.

Habere İngiliz yazarı Shakespeare’nin, "Cinayet, yerin bütün toprağıyla örtülse bile yine de kendini belli eder." yönündeki sözlerini aktararak başlayan Sabah Muhabiri, “Paralel yapı, işlediği cürümleri ne kadar kapatmaya çalışırsa çalışsın devletin bilhassa bilişim arşivinde pek çok iz bırakmış. Ve iktidarın gizli, derin ortağı olduğu altı yıl içinde özellikle telekulak suçları bağlamında istismarın bile sınırlarını zorlamış. Teknik takip üzerinden istihbarat hegemonyası kurabilmek için suç işlemede absürtlük noktasına erişmiş.” iddiasında bulundu.

"Aksu, Hizbullah üyeymiş gibi gösterilerek dinlenmiş"

Bu hafta Üç Boyutlu Portre'de paralel yapının karıştığı en büyük telefon dinleme skandallarından birini ifşa edeceğiz.” diyen Ünlü,  iddialarını şöyle sıraladı: “Paralel yapı, Türkiye'nin en popüler sanatçılarından biri olan Sezen Aksu'yu da sahte isimle dinlemiş. Güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre Aksu, Hizbullah örgütüne üyeymiş gibi gösterilerek dinlenmiş. Bu, paralel yapının suç işlemede absürtlüğün sınırlarını zorladığı telekulak skandallarından biri. Sezen Aksu'nun babasının cemaatin okullarından İzmir Yamanlar Koleji'nin kurucu müdürü olduğu biliniyor. Paralel yapının kendi müntesiplerini bile dinlettiği göz önüne alınırsa Aksu'nun baba faktörüne rağmen dinlemeden kurtulamamasına şaşmamalı. Sezen Aksu'nun Hizbullahçı olduğu iddiasıyla dinlenmiş olması alaturka bir ironi olarak telakki edilebilir. Bu teknik takip maskesinin Aksu'nun sıfatına hiç uymadığı da söylenebilir. Ne var ki Sezen Aksu'nun Paralel Yapı tarafından dinlenmiş olmasında pek şaşılacak bir durum yok. Kamuoyunda etkili bir sanatçıyı kritik süreçlerde denetlemeyi hangi derin devlet yapısı istemez ki...”

“Gülen Grubu 1990’dan bu yana dinlemeler yapıyor”

Haberin devamınında Gülen Grubu’nun usulsüz telefon dinlemelerini 1990'lardan beri gerçekleştirdiğini öne süren Ünlü, “ 1998'de Gülen cemaatiyle ilgili rapor hazırlarken pek çok devlet kurumunu yasadışı biçimde dinlediği ileri sürülen Cevdet Saral, Osman Ak ve ekibi bir rapor hazırladıktan sonra tasfiye oldular. Üstelik Saral, Ak ve ekibinin telefon dinlediği yine teknik takip sayesinde açığa çıkarılmıştı. Yani paralel yapı, dinleyeni dinleyecek kadar işi ileri götürmüştü. Hatta bunun da ötesine geçerek Ankara Emniyeti'nde cemaatçiler raporunu hazırlayan ekibin içine kendilerinden olan iki kişiyi de yerleştirmişlerdi. Bu kişilerden biri Z. G. idi. Z. G., araştırma sürecini uzatmak için haklı teknik gerekçeler öne sürerek "Raporu daha sağlam verilere dayandırmalıyız" diyordu. Edindiğim bilgilere göre Z. G. çok kısa bir süre öncesine Şırnak'ta görevliydi, birkaç ay önce meslekten ihraç edildi.

Bu olay, Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) kuluçka devrinde olduğu bir dönemde yaşandı. 1970'lerin sonundan 2000'lerin ortalarına kadar kuluçka dönemi yaşayan PDY, 2007-2013 arasında 'pasif iktidar' adını verebileceğimiz bir 'de facto iktidar' dönemine girdi. Bu iktidar dönemi, cemaate muhalif herkesin hukuk ya da bu metnin konusu olduğu üzere telekulak sopasıyla bertaraf edildiği yahut hizaya getirildiği bir 'oligarşi tatbikatıydı adeta. Cemaat, 17 Aralık sürecinden sonra iktidardan tamamen düştü ve 'kolektif isyan' sürecine girdi. Tarih bundan sonra neler gösterir tam olarak bilinmez ama herhalde PDY'yi -gelecekte Türkiye gündeminden düştükten sonra- en çok imamlar ve telekulak imgeleriyle hatırlayacağız.” Şeklinde bir birinden çarpıcı iddialar ortaya attı.

Hatırlanacağı üzere Gülen Hareketini yakından tanıyan gazetecilerden biri olan Star yazarı Ahmet Taşgetiren de, Salı günkü köşe yazısında, Gülen Grubu’nun, "Hizbullahçı" diyerek birçok kişinin işine son verdiğini gündeme getirmişti. (Hürseda Haber)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.