SGK ve ÖSYM 31 personel alacak

SGK ve ÖSYM 31 personel alacak

​Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Müfettiş Yardımcılığı için 25, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcılığı için de 6 personelin istihdam edileceği duyuruldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Müfettiş Yardımcısı kadrosunda çalıştırılmak üzere 25 kişi alacak.

Sınav için 2020 ve 2021 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavları (KPSS) geçerli olacak.

19-20 Şubat 2022'de Ankara'da yazılı şekilde yapılacak sınavın başvuruları, 6-17 Aralık 2021 tarihlerinde e-Devlet kapısı üzerinden "https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav" adresinden yapılacak.

Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecek.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanacak adayların tespiti, başvuran adayların KPSS başarı puan sıralamasına göre yapılacak.

ÖSYM 6 personel alacak

Öte yandan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında (ÖSYM) Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8'inci dereceli kadroya atanmak üzere toplam 6 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Uzman Yardımcısı alınacak.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı yapılacak. Yazılı sınav 25 Aralık 2021 tarihinde Ankara’da yapılacak.

Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı sınavın yapılacağı adres ve sınav saatleri; ÖSYM Başkanlığının (ais.osym.gov.tr) internet sayfasında yazılı sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecekt.

Adaylar sınava giriş belgelerini ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden alacaklar, ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

İngilizce, Bilişim, Biyoloji, Hukuk, Kimya alanlarında alımı yapılacak sınava başvurabilmek için 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda en az 75 puana sahip olmak gerekecek.

Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2020 veya 2021 yılı KPSS Lisans puanlan esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacak.

En yüksek puan alan adaydan başlanarak, ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler