SGK’dan yapılandırmalardan yararlanmak isteyenlere önemli uyarı

SGK’dan yapılandırmalardan yararlanmak isteyenlere önemli uyarı

Batman Sosyal Güvenlik İl Müdürü Alaettin Ökten, yaptığı yazılı açıklamada, yapılandırma kredisi ile emekli olabilmek ve yapılandırma avantajlarından yararlanmak için son günün 1 Şubat olduğunu söyledi.

İl Müdürü Ökten, “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank arasında protokol imzalandığını anımsattı.

Ökten, kredi desteğinden yararlanmak isteyenlerin önce Sosyal Güvenlik İl veya Merkez Müdürlüklerine başvurarak, buradan alacakları emekli olabileceklerine dair yazıyla bu üç kamu bankasının şubelerine müracaat edebileceklerini ifade etti.

Söz konusu kredi desteğinden primlerini ihya eden Bağkur’luların yanında askerlik ve doğum borçlanması yapması halinde emekli olabilecek vatandaşların da yararlanabileceğini aktaran Ökten, yapılandırma kapsamının oldukça geniş tutulduğunu söyledi. 2020 Ağustos ayı ve öncesine ait neredeyse tüm alacakların yapılandırma kapsamına alındığını belirten Ökten, ayrıca yapılandırma son başvuru tarihinin 1 Şubat'a, ilk taksitin son ödeme tarihinin ise 31 Mart'a ertelediğini kaydetti.

Gerek taksit süresinin uzunluğu ve toplamda 36 aya kadar ödeme süresi gerek peşin ödeme avantajı gerekse kredi kartıyla ödeme ve elektronik ortamda başvuru imkânı gibi yollarla işverenlere ve sigortalılara tüm kolaylıkların sunulduğunu vurgulayan Ökten şunları kaydetti:

"Yapılandırma ile gecikme cezası ve gecikme zammı ile faizlerin silinmesi, borçlar Yİ-ÜFE (yurt içi üretici fiyatlar endeksi) ile güncellenmesi, peşin ödemede hesaplanan Yİ-ÜFE’nin yüzde 90'ının silinmesi, 2 taksit ile ödemede ise Yİ-ÜFE’nin yüzde 50'sinin silinmesi gibi çeşitli avantajlar sunulmaktadır. Bu kapsamda birikmiş prim borçlarının yapılandırılmasının yanı sıra 4b, yani eski tabirle Bağ-Kurlu sigortalılarımıza daha önce prim ödenmediği için durdurulan sürelerini ihya imkânı verilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.