Sıcağı gören çocuklar soluğu Anzele suyunda aldı

Sıcağı gören çocuklar soluğu Anzele suyunda aldı

Yaklaşık 2 hafta öncesine kadar kar yağışının etkili olduğu Diyarbakır'da hava sıcaklığı 25 dereceyi gösterince, çocuklar serinlemek için tarihi Anzele suyuna akın etti.

Türkiye'nin bazı bölgelerinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürürken Diyarbakır'da sıcaklık hissedilir derecede arttı. Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Diyarbakır'da çocuklar, merkez Sur ilçesindeki tarihi Anzele suyuna girdi.

Özellikle Sur içi mevkiinde ikamet eden çocukların yaz mevsiminde uğrak adresi haline gelen Anzele suyu, diğer merkezi ilçelerden de misafirlerini ağırlıyor.

Suriçinde büyüyüp zamanla farklı nedenlerle diğer merkez ilçelere taşınan eski Sur sakinleri, maziyi yad etmek amacıyla kendisiyle beraber evlatlarını da Anzele çevresine getiriyor.

Diyarbakır'da, geçmişi çok eski dönemlere dayandığı belirtilen Anzele suyunun farklı hastalıkların tedavisinde faydalı olduğu gerekçesiyle uğrak adreslerden biri olarak bilinir. Bazı iddialara göre birçok insanın bu suda yıkanıp humma ve cüzzam gibi hastalıklarından, kırk gün yıkanarak şifa buldukları belirtilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.