Sıcaklardan bunalan hayvanlar ilginç yöntemlerle serinletiliyor

Sıcaklardan bunalan hayvanlar ilginç yöntemlerle serinletiliyor

Bursa’da 40 dereceyi bulan sıcaklıktan bunalan hayvanlar bazen havuzda, bazen hortumla ıslatılarak kimi zaman da buzlu meyvelerle serinletiliyor.

Türkiye’nin en önemli hayvanat bahçelerinden birisi olan Bursa Zoopark’ta, hava sıcaklıklarının artmasından dolayı onlarca hayvan, ilginç metotlarla serinletiliyor.

Sıcak iklim hayvanı olmasına rağmen develerin ise hortumla tutulan suyla serinlemeye çalışması sıcakların ne kadar etkili olduğunu gözler önüne seriyor. Bakıcılarının tuttuğu hortum altından biran olsun ayrılmak istemeyen develer, kendilerini görüntülemek isteyenlerin yanına gelmesi ise dikkat çekti. Geyiklerin ise kendilerine ikram edilen ekmekleri, havuz içinde serinleyerek tüketmeleri dikkatlerden kaçmadı.

Her yıl aşırı sıcakların en üst düzeye ulaştığı dönemlerde kullanılan yöntemler hayvanların da ilgisini çekiyor. Sıcaktan bunalan maymunlar, yiyeceklerini alarak gölge bir alanda korunmaya çalışırken, kimi maymunlarda dondurulmuş meyve kokteyli ile serinleyerek, havuz keyfi için birbirleriyle yarıştı.

İnsanlar kadar hayvanların da sıcaktan etkilendiğini ifade eden hayvanat bahçesi yetkilileri, “Amur kaplanlarımız, hazırlanan serin havuzlara girerek yaz aylarını atlatmaya çalışıyor. Bazı hayvanlarımıza ise soğuk meyve ikram ederken, bazılarını da fıskiye ile su tutarak serinletiyoruz. Böylece hayvanlar serinliyor ve neşeleri yerine geliyor. Bu uygulamayı aşırı sıcakların en üst düzeye ulaştığı saatlerde gün aşırı gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Bursa’da 1998 yılında 206 bin metrekare alan üzerine kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde bin 150’nin üzerinde hayvan bulunurken, yaklaşık olarak da 110 tür bulunduğu ifade edildi. (Zeki Aras –İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.