Sıfır Atık Projesi ile binlerce kilogram atık toplandı

Sıfır Atık Projesi ile binlerce kilogram atık toplandı

Batman'da "Sıfır Atık Projesi" kapsamında eylül ayında 12 bin 168 kilogram atık toplandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında eylül ayında Batman'da 12 bin 168 kilogram atık toplandığı bildirildi.

Açıklamada, "2019 yılı eylül ayı itibariyle Sıfır Atık Projesi kapsamında; envanter oluşturmak, istatistik yayınlamak, kazanımları hesaplamak, uygulamaları daha kolay izlemek, bilgi ve belgelendirme altyapısını oluşturmak amacıyla Sıfır Atık Bilgi Sistemi kurulmuştur. Bu sistemle birlikte sıfır atık projesine dahil olan kurum ve kuruluşlar atık beyanlarını ve sıfır atık projesi ile ilgili tüm işlemleri online olarak yapacaklardır. Sıfır Atık Bilgi Sistemine 245 kurum ve kuruluş dahil edilmiş olup bu tarih itibariyle eylül ayı için beyan edilen atık miktarı 12 bin 168 kilogram geri dönüşümü mümkün olan atık toplanıp lisanslı firmalara teslim edildiği görülmüştür." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanan 12 bin 168 kilogram geri dönüştürülebilen atık ile yaklaşık; 97 ağacın kesilmesi önlendi. 36 bin 804 Kwh enerji tasarrufu, 47 bin 353 kilogram daha az sera gazı salındı. 50 metreküp su tasarrufu sağlandı. 23 metreküp depolama alanından tasarruf edildi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.