Sigara içmek virüse karşı savunmasız bırakıyor

Sigara içmek virüse karşı savunmasız bırakıyor

Corona virüsünden dolayı Türkiye'de alınan tedbirleri değerlendiren Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, sigaranın insan bünyesini zayıflattığını söyledi.

Çin'de ortaya çıkıp dünyayı saran Corona virüsü, her geçen gün dünyaya daha ağır faturalar ödetmeye başladı.

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, Türkiye'de de kendini gösteren virüse karşı hükümetin aldığı önlemlerin, virüsün yayılmasını önleme noktasında takdire şayan olduğunu söyledi.

"Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sigara içilmemeli"

Kişisel olarak alınabilecek basit önlemlerin olduğunu belirten Öger, "Özelikle sigara ve alkol kullanan vatandaşlarımız bilmelidirler ki sigara ve alkol bünyenizi zayıflatır ve sizi virüse karşı savunmasız bırakır. Bundan dolayı, ellerin sık sık yıkanılması, günde 7-8 saat uyulması, egzersiz yapılması, sigara ve alkol kullanılmaması, bol sebze-meyve tüketmek ve stresten uzak durmak Corona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği için bu tavsiyelere uyulması çok önemlidir." dedi.

"Ailelerin tatilde okul dersleriyle birlikte temizliğin önemini çocuklarına anlatmaları için bir fırsattır"

Tatilin, ailelerin hijyen konusunu çocuklara anlatması için bir fırsat olduğunu belirten Öger, "16 Mart itibariyle okulların tatil oldu. Aileler bu tatilin tedbir amaçlı olduğunu unutmasınlar. Sosyal çevrelerinden uzak duran çocuklar evde televizyon, bilgisayar ve cep telefonuna mahkûm edilmemeli, teknolojiye bağımlı bir zaman geçirmeleri engellenmelidir. Aileler okul dersleriyle birlikte çocuklarına hijyenin önemini, kişisel bakım, çevresel temizliği çocuklara anlatması için bir fırsat olarak değerlendirmeliler. Bu dönem içerisinde öğrenciler evde kitap okumalı, havaların güzel olmasıyla beraber aile ile beraber kır gezileri yapmalı, insan sirkülasyonu olan mekanlardan uzak durmalıdırlar. Çocuk kapalı ortamda enerjilerini boşaltma noktasında sıkıntılar yaşayabilir. Bundan dolayı aileler tahammül sınırlarını zorlamamalıdır." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Sigara içmek virüse karşı savunmasız bırakıyor

Sigara içmek virüse karşı savunmasız bırakıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.