Sigara izmariti neredeyse bir mağazayı küle çevirecekti

Sigara izmariti neredeyse bir mağazayı küle çevirecekti

Konya'da bir mağazanın havalandırmasına atılan sigara izmaritinin neden olduğu yangın paniğe neden oldu.

KONYA- Meram'da bir mağazanın havalandırma boşluğuna atılan sigara izmaritinin neden olduğu belirtilen yangından çıkan duman, mağazayı sarınca panik yaşandı.

Olay, Şükran Mahallesi Başarılı Caddesi'nde yaşandı. İş yerini sabah saatlerinde açan mağaza personeli iş yerlerinin dumanlı kaplı olduğunu görünce itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen İtfaiye ekipleri dumanın havalandırma boşluğundan çıktığını gördü.

Havalandırmanın mazgalını kaldıran ekipler yanan maddeleri çıkararak yangını söndürdü.
Olay ilgili konuşan mağaza sahibi İbrahim Kaplan,"Mağazada çalışan arkadaşlar sabah kapıyı açınca içerinin dumanla dolu olduğunu görürler hemen şartelleri kapatıp itfaiye'ye haber verirler. Bana da durum bildirilince hemen mağazaya geldim dumanın havalandırma bölümünden çıktığını görünce suyla söndürdük. Daha sonra gelen itfaiye personeli mazgalı kaldırıp içinde yanan maddeleri çıkarınca bunun atılan bir izmarit neticesinde olduğunu anladık. Burada kasti bir şey yok ama vatandaşların rastgele izmaritlerini atmaları böyle olayların yaşanmasına sebep olmaktadır. Bodrum katımızın havalanmasını sağlayan bu mazgalı kapatacağım. Özellikle bizim bu çevrede esnafların bodrum katlarının havalandırılması bu kaldırım üzerindeki mazgallarla yapılmakta vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve bu bilinçle hareket etmelerini istiyorum." dedi.(İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.