Siirtliler aylar sonra camide Cuma namazı kılmanın sevincini yaşadı

Siirtliler aylar sonra camide Cuma namazı kılmanın sevincini yaşadı

​Covid-19 önlemleri kapsamında ibadete kapatılan camilerde vatandaşlar tarafından sosyal mesafe kuralı içerisinde Cuma namazı eda edilmeye başlandı.

Ezanın okunmasıyla maskelerini takıp seccadelerini de ellerine alarak camilerin yolunu tutan Siirtliler uzun bir aranın ardından Cuma namazını cami içerisinde kılmanın mutluluğunu yaşadı.

Namaz öncesi görevliler, namaz kılacak vatandaşlara maske takmaları konusunda uyarılarda bulundu, maskesi olmayanlara maske verildi. Maske ve sosyal mesafe ile kılınan cuma namazında, vatandaşlar seccadeleri evlerinden getirdi.

Camilerde cemaatle namazlarını eda eden Siirtli vatandaşlar, uzun süre camilerde Cuma namazlarını kılmaktan mahrum kaldıklarını belirterek tekrardan bu güzel ortama kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Özlemle bekledikleri güne kavuştukları için sevinçlerini dile getiren Siirtliler, Coronavirus gibi imtihanların tekrardan yaşanmaması için Allah’a dualarda bulundular.

Camilerde namaz kılmaya müştak olmuştuk

Uzun bir aradan sonra camide Cuma namazı kılmanın mutluluğunu yaşadığını belirten kamu görevlisi Nezir Erdal, “Yüz güne yakın bir süredir camide Cuma namazı kılamıyorduk. Allah’a şükürler olsun bu gün sosyal mesafe kurallarına uyarak ilk Cuma namazını camide kıldık. İnşallah bu hep böyle devam eder. Uzun süredir camide namaz kılamadığımız için büyük bir hüzün içendeydik. Allah’a hamd olsun ki bu günlere ulaşmayı nasip etti ve namazımızı camide kılabildik.” şeklinde konuştu.

Uzun bir süredir camide namaz kılmaya müştak (çok istekli) olduğunu ifade eden ve duygularını anlatırken gözleri yaşla dolan Nurettin Nazlıer, camide Cuma namazını kılıyor olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek camilerin abdest yerlerinin açılmasının da iyi olacağını kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.