Siirt'te bir şahıs kiraladığı aracı Botan Çayına attı

Siirt'te bir şahıs kiraladığı aracı Botan Çayına attı

Siirt'in Botan Çay'ında bir aracın olduğu ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Ekipleri, baraj kapaklarının kapatılmasıyla suyun içinde bulunan aracı çıkarma çalışması başlattı.

Uzun bir süredir su altında olduğu tahmin edilen ve yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından iş makinesiyle sudan çıkarılan 56 AZ 556 plakalı aracın kime ait olduğu ve hangi nedenden ötürü uçurumdan Botan Çay'ına atıldığı araştırıldı.

Yapılan kısa bir araştırmanın ardından Botan Çayı'na atılan aracın yaklaşık 3 ay önce özel bir kiralama şirketinden kiralandığı ve daha sonra sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü GPS araç takip sistemi söküldükten sonra uçurumdan Botan Çay'ına atıldığı tespit edildi.

Aracı suya atanların şu anda cezaevinde oldukları belirlendi

Aracının hangi sebepten ötürü uçurumdan atıldığını bilmediğini söyleyen özel araç kiralama şirketi sahibi Ercan Tez, "Yaklaşık 3 aydır arabamız kayıptı. Bu sabah Siirt'in merkeze bağlı Meydandere Köyü yakınlarında bir köylünün jandarmaya yaptığı ihbar üzerine arabamızın Botan Çay'ına atıldığını öğrendik. Daha sonra Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Ekipleri tarafından sudan çıkarılan arabamız hurdaya dönmüş vaziyette otoparka konuldu. Arabamı Botan Çay'ına atan 3 sahsın kimlikleri belirlendi ve şu anda başka bir suçtan cezaevinde olduklarını öğrendim."

"Bana arabayı suya attığını söylemişti ama inanmamıştım"

Bu sabah jandarma ekiplerinden arabasının Botan Çay'ına atıldığını öğrendiğini belirten Tez, arabayı kiralayan şahsın "Arabanı suya attım." demesine rağmen o ana kadar arabasının suya atıldığına inanmadığı söyledi.

Tez, "Arabamı yaklaşık 3 ay önce Hüseyin Özdemir adlı bir vatandaşa kiraladım. 15 güne kadar düzenli bir şekilde araç kirasını ödedi fakat 28 Mayıs'tan sonra arabanın GPS araç takip sistemini söktü ve telefonlarını kapattı. İlk başlarda kendisine hiç ulaşamadım. Ama daha sonra ulaştığımda ise bana arabayı suya attığını söyledi. Kendisine inanmadım ve bugün baktık ki adam gerçekten arabayı Botan Çay'ına atmış." ifadelerini kullandı.

Bir köylünün ihbarı üzerine aracın Botan Çay'ında olduğu tespit edildi

10 Haziran'da arabayla ilgili Emniyet Müdürlüğüne şikâyette bulunduğunu ama bütün aramalara rağmen bir sesin çıkmadığını ifade eden Tez, "Her hangi bir sonuç alınmadı. En son jandarma ekipleri tarafından, bir köylünün ihbarı üzerine, Botan Çay'ında bir aracın olduğu tespit edildi. Ve bu sabah çıkarıldı. Arabayı kiralamadan birkaç ay önce almıştım ve yaklaşık 150 bin TL gibi bir zararım oldu. Araba pert olmuş haldedir. Benim arabamı kiralayan şahısla hiçbir husumetim ve sıkıntım olmadı. Neden böyle bir şey yaptı anlamadım. Araçlarını kiralayan oto kiralama sahipleri bundan sonra araçlarını kiralayacak kişileri dikkatli seçsinler yoksa sonları bu şekilde olur." diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.