Siirt'te çalışan taşeron işçilerin kadro heyecanı

Siirt'te çalışan taşeron işçilerin kadro heyecanı

​Siirt Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçiler, sürekli kadroya geçebilmek için başvuru formlarını doldurup, teslim etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Resmi Gazetede "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına, Geçmeleri" ile ilgili yasa onaylanmasının ardından, kendi kurumlarında çalışan taşeron işçiler başvurularını yapmaya başladı.

Siirt Belediyesinde taşeron olarak çalışan işçiler, sürekli kadroya geçebilmek için İŞKUR Müdürü Ömer Aslan, Sosyal Güvenlik İl Kurum Müdürü Abdulcelil İlbaş ve Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad’ın katılımıyla başvuru formlarını dolduran taşeron işçilerin başvuruları teslim alındı.

Taşeron işçilerinin başvuruları alındıktan sonra Kurum Müdürleri ve Belediye Başkanvekili basın mensuplarına kısa açıklamalarda bulunuldu.

Çalışma ve İŞKUR Müdürü Aslan açıklamasında, "Çalışma İŞKUR Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Kurum Müdürlüğü İlde yürütülecek bütün çalışmalarda yaşanabilecek aksaklıkların koordine etmek amacıyla yönlendirilmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle mutluluğu birlikte yakalamak hem de kurumlardaki başvuru sürecini, denetlemek, gözlemlemek ve herhangi bir sorun çıkmaması için buradayız. Bu süreç çok önemli bir süreç yılardan beri kardeşlerimizin yaşamış oldukları sıkıntıları hamdolsun gidermiş bulunuyoruz, emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu yasayla 5 milyon insan faydalanacak"

Sosyal Güvenlik Kurum Müdürü Abdulcelil İlbaş da, “Malumunuz olduğu üzere yasa yürürlüğe girdi ve bununla ilgili Çalışma Bakanlığı çalışmalarını bitirdi. Bugün çok mutlu bir günü yaşıyoruz, belki kafanızda sorular olabilir 90 bin veya 1 milyon kişi bu yasadan faydalanıyor olabilir. Ama dolaylı olarak aslında 5 milyon insan faydalanıyor, çünkü her bir çalışanın en az beş nüfusu bulunuyor. Bundan dolayı Çalışma Müdürlüğü olarak başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu yasaya çok büyük emekler harcadılar. Bu büyük bir cesaret, büyük bir olay Çalışma İŞKUR Müdürlüğü ve Sosyal Güvenlik İl Kurum Müdürlüğü olarak sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz, her zaman yanınızdayız, kafanıza takılan sorular varsa yanıtlamaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanvekilliğine geldiği dönemde kimin nerede çalıştığı konusunda sıkıntıların yaşandığını bu çıkan yasayla hem belediyenin hem de taşeron işçilerinin sıkıntılarının giderildiğine değinen Ceyhun Dilşad şunları söyledi:

"Çalışan kardeşlerimin başvuru esnasında heyecanlarını birkaç gündür görüyorum, inşallah bizler içinde, çalışanlar içinde çok olumlu ve güzel bir gelişme olur. Taşeron işçiler üzerinde kadroya geçmiş olması açıkçası Belediye Başkanvekilliğini devraldığımızda Belediye bünyesinde çalışan 7 ayrı müdürlük bünyesinde arkadaşlarımızın çalıştığını gördüm, idare açısından kim nerede çalışıyor? Temizlik üzerinden alınmış bir kardeşimiz Fen Müdürlüğünde çalışıyor. Bunları toparlamakta gerçekten zorluk çekmiştik. Ama şu anda bu sıkıntılardan kurtulmuş bulunuyoruz ve kardeşlerimiz kadroya geçmiş bulunuyorlar. Hem bizler için hem onlar için huzur ve güven kaynağı oldu emeği geçen herkese Başta Cumhur olmak üzere Başkanımız ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza şükranlarımı arz ediyor hayırlı uğurlu olsun diyorum."

İLKHA ile duygularını paylaşan taşeron işçiler, kadroya geçeceklerinden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Kadroya geçtiği için kendisi, ailesi ve çalışma arkadaşları için çok mutlu olduğunu ve sürekli işten atılma korkusu yaşadıklarını söyleyen Ebubekir Gök kadroya geçmekle bu endişesinin kaybolduğunu söyledi.

"Bütün işçi kardeşlerimiz adına sevinçliyiz"

Gök, “Belediyenin temizlik bölümünde taşeron olarak çalışıyorum, sadece kendi adıma değil, çocuklarımın, babamın ve ailem adına seviniyorum. Sizde heyecanımı görüyorsunuz sadece kendim ve ailem için değil; bütün arkadaşlarım adına da sevinçliyim. Daha önce, bugün, yarın, ya da bir ay sonra işten atılma korkusu yaşıyorduk, bu korku geçti şu an devletin kadrosuna geçtiğimiz için bu korkumuz kalmadı. Bu işe sebep olan herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Kurum Müdürü Abdulcelil İlbaş’ın Gök’e konu hakkında kafasında herhangi bir soru işaretinin kalıp kalmadığını sorması üzerine, Gök cevaben "Şu anda kalmadı ama daha önceleri işsiz kalmaktan korkuyordum, kaç yıldır bu işi yapıyoruz yarın işten atılsak başka nasıl bir iş yapabiliriz? Başka bir iş yapamayız biz bu işle meşgulüz işten atılırsak ortada kalacaktık. Bu taşeron güzel bir şey değildi, hiçbir güvencemiz yoktu." şeklinde konuştu.

3,5 yıldır belediyenin veteriner bölümünde çalışan Muhittin Baykara daha önceleri hiçbir güvencelerinin olmadığın fakat kadroya geçmekle kendilerini güvende hissettiklerini, çok mutlu olduğunu ve 7/24 saat çalışmaya hazır olduğunu belirti.

Belediyenin Veterinerlik hizmetlerinde çalıştığını söyleyen İdris Çoban, kadroya geçtiğinden dolayı çok mutlu olduğunu, sürekli işten atılma korkusu yaşadığını belirtti. Çoban, formlarını doldurup teslim etiklerini bu nedenle mutlu olduklarını söyledi.

İLKHA























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler