Siirt’te Corona virüsü denetimleri artırıldı

Siirt’te Corona virüsü denetimleri artırıldı

Corona virüsü bahanesiyle maske, kolonya, dezenfektan çeşitleri ile gıda ürünlerinde fahiş fiyat uygulayanlara karşı başlatılan denetimler hız kesmeden devam ediyor.

Corona virüsü salgını nedeniyle Siirt Ticaret İl Müdürlüğü, İl Defterdarlığı ile Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne marketlerin ürün fiyatlarına zam yaptıkları yönündeki şikâyetlerde bulunulmasının ardından ekipler kent merkezinde bulunan marketlerde denetimlerde bulundu.

Bu kapsamda 65 ürün çeşidinden toplam 2 bin 997 adet ürün incelendi.

Konuya ilişkin Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımız tarafından yapılan şikâyetler hemen değerlendirmekte ve şikâyete konu işyerlerinde inceleme ve denetimler yapılmaktadır. Tutulan tutanaklar Ticaret Bakanlığına gönderilerek cezai yaptırımlar uygulanmaktadır." denildi.

Piyasada son dönemlerde Corona virüsten kaynaklı yaşanabilecek fiyat artışlarının önüne geçmek ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmeleri için denetimlerin aralıksız bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada, vatandaşların Siirt Ticaret İl Müdürlüğünün 0484 224 26 84 telefonuna veya haksız fiyat artışı (HFA) mobil uygulama programına girerek, şikâyette bulunabileceklerini kaydetti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler