Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda bugün 81 ilde Covid-19 denetimleri yapıldı. Siirt’teki denetimlere ise Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu katıldı.

Siirt meyve-sebze pazarında ve Güres caddesinde denetlemelere katılan Hacıbektaşoğlu, maske, hijyen ve sosyal mesafe hususlarında vatandaşı bilgilendirdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, okulların açılmasına kadar vakaları düşürmek istediklerini belirti.

Hacıbektaşoğlu, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Siirt’te de denetimler yoğun bir şekilde devam ediyor. Siirt’te de her gün 24 saat esasına göre denetimler devam ediyor. Önce meyve-sebze pazarını daha sonra kentimizin işlek caddesi olan Güres Caddesinde denetimlerde bulunduk. Tüm vatandaşlardan kurallara uyması için istirham ediyoruz.  Kurban bayramından sonra Siirt’e vakalarda ciddi bir düşüş var ve bu düşüşü devam ettirmek istiyoruz. 21 Eylül’de okulların yüz yüze açılasıyla vakaları daha da çok düşürmek istiyoruz.” dedi.

“Denetimlerde asıl amacımız motivasyonumuzu geri kazanmaktır”

Denetimlerin amacının cezalandırmak için olmadığının altını çizen Hacıbektaşoğlu,aasıl amaçlarının vatandaşları bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Normalleşmeyle birlikte virüsün yokuş gibi hareket edildiğine vurgu yapan Hacıbektaşoğlu, “Vakaları düşürmek için filyasyon çalışmaları çalışıyor denetimleri yapıyoruz bunu da hedefliyoruz.  Denetimlerin amacı cezalandırmak değil, vatandaşlarımız bilinçlendirmek ve motivasyonumuzu geri kazanmaktır. Virüsün ortaya çıktığı ilk aylarda biz daha çok tedbirliydik. Normalleşme süreciyle birlikte virüs yokmuş gibi davranmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“Biz kamu kurumları olarak işlerimizden önce salgınla mücadeleyi koyduk”

Hacıbektaşoğlu, “Tüm vatandaşlarımız, yaşlılarımız, STK’lar ve kamu kurum ve kuruluşlarımız bu tedbirlere uymalarını istirham ediyorum. Gerek Sağlık Bakanlığı gerek İçişler Bakanlığı gerekse İl Hıfsızsıha Kurumu olarak çok ciddi tedbirler alındı ve bizde bunları uyguluyoruz. Biz kamu kurumları olarak işlerimizden önce salgınla mücadeleyi koyduk.  Herkes böyle yapmak zorundadır. Bütün Siirtliler olarak birbirimize destek olacağız.” şeklinde konuştu.

“3 basit kural olan sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uymamız lazım”

Yaşlıları çok iyi korumamız gerektiğine dikkat çeken Hacıbektaşoğlu, ailelere çağrıda bulunarak şöyle konuştu:

“Türkiye’deki ölüm sayısına baktığımızda çoğu 75 yaş üstüdür. Yaşlıları çok iyi korumamız lazım. Buradan ailelere sesleniyorum. Lütfen kalabalık yerlere, çarşıya, alışverişe mecbur olmadıkça çıkmasınlar.  21 Eylül’e kadar vakaların en aza indirmeye çalışacağız. Sonraki aylarda da ramazan önesi seviyelere indirmeye çalışacağız.”

İLKHA


Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

Siirt'te Covid-19 denetimleri yapıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.