Siirt’te el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı olaylarının faili 5 PKK’li öldürüldü

Siirt’te el yapımı patlayıcı ve silahlı saldırı olaylarının faili 5 PKK’li öldürüldü

Pervari ilçesi Herekol bölgesinde PKK’ye yönelik gerçekleştirilen hava destekli operasyonda birçok bombalı ve silahlı saldırının faili 5 PKK’li öldürüldü

Valilikten yapılan açıklamada, Herekol bölgesinde faaliyet gösteren PKK'ye yönelik, İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 29 Eylül 2020 tarihinde yakın hava destekli operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada "04 Mayıs 2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde (EYP) El yapımı patlayıcı saldırı sonucu şehit olan P. Uzm. Onb. Bekir Gündeş, 06 Eylül 2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP saldırısı sonucu şehit olan Hamit Onat isimli vatandaşımız ile Pervari ilçesinde güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik diğer silahlı saldırı, mayın ve EYP olaylarının faili olduğu tespit edilen 5 BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Bölgede icra edilen temas aramada; 5 PKK'liye ait ceset, onlara ait 4 adet AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet m-16 piyade tüfeği, 4 adet el bombası, 7 adet şarjör, bol miktarda örgütsel doküman ile gıda ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

PKK elemanlarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen (A.A.), (S.B.) ve (A.B) isimli 3 şüpheli şahısın Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak, gözaltına alındığı kaydedildi.

Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.