Siirt’te fıstık hasadı başladı

Siirt’te fıstık hasadı başladı

Siirt fıstığının yaklaşık 15 gün sürmesi beklenen hasat dönemi dün itibariyle başladı.

Siirt'in tarım ürünlerinden en önemli gelir kaynağı olan fıstığının yaklaşık 15 gün sürmesi beklenen hasat dönemi başladı.

Diğer yıllara oranla bu yıl fıstık rekoltesinde önemli bir artışın olmasını bekleyen fıstık yetiştiricileri rekoltenin artmasının fiyatlara da olumlu yansıyacağını dile getirdi.

Fıstık yetiştiricilerinden Abdurrahman Demir, Fıstığın dalındaki satış fiyatının kalitesine göre 12 ila 15 lira arasında olduğunu, üreticinin işlendikten sonra fıstık toptancılarına sattığı fıstığın kilo fiyatının ise kalitesine göre 25 ile 30 TL arasında değiştiğini belirtti.

Demir, "Bu sene fıstığın yetişme döneminde havaların olumlu geçmesi nedeniyle rekolte de bir artış bekliyoruz. Kent genelindeki fıstık rekoltesi beklentimiz 30 bin ton civarı, dolayısıyla bunun da fiyatlara olumlu yansıyacağından, bu yıl kavrulmuş fıstığının en fazla 30 TL'ye çıkmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Fıstık toplama hasının aşamalarını da anlatan Demir, fıstık hasadının toplama aşamalarını şöyle anlattı;

"Fıstığı önce dalından topluyoruz. Ondan sonra da fıstık fabrikalarına götürüp buralarda belli işlemlerden geçiriyoruz. Burada işlettiğimiz fıstığı bir gün evlerin damında güneşe bırakarak çatlamasını bekliyoruz. İki gün güneşte beklettikten sonra toplayıp torbalara dolduruyoruz." dedi. (Muhammed Dayan İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler