Siirt'te köylülerin evine dadanan 3 hırsız yakalandı

Siirt'te köylülerin evine dadanan 3 hırsız yakalandı

Siirt’in Kurtalan ilçesinde adları birçok hırsızlık olayına karışan ve son zamanlarda köylülerin evlerine dadanan 3 hırsız KEP sistemi kullanılarak yakalandı.

Siirt’in Kurtalan ilçesi Yanarsu köyü, Eruh ilçesi Kavakgölü köyü ve son olarak Şirvan ilçesi Suluyazı köyünde meydana gelen hırsızlık olayları nedeni ile harekete geçen güvenlik güçleri, KEP sistemini kullanarak hırsızlık olayını gerçekleştirenleri yakaladı.

Siirt’in Şirvan ilçesi Suluyazı köyünde oturan H.Ş isimli köylünün evine giren hırsızlar, 2 adet çeyrek altın, 1 adet altın küpe, 2 adet altın bilezik, 3 adet reşat altını 2 adet gümüş yüzük çaldı.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Jandarma Suç Araştırma Kısmı (JASAT) tarafından, Suç Araştırma ve Suçla Mücadele Analiz Sistemi (KAFES), Kafes Entegrasyon Portal (KEP) sistemi kullanılmak suretiyle yürütülen istihbarı çalışma, araştırma ve incelemeler neticesinde; Kurtalan İlçe Jandarma ekipleri ile birlikte, olay şüphelileri K.U., E.G. ve F.U. isimli şahıslar Kurtalan ilçesi İğdeli köyü mülki sınırları içerisinde 56 AL...... Plakalı araç ile birlikte 05 Ekim 2019 günü yakalanmış olup, mağdur H.Ş. isimli şahıs tarafından şüphelilerin teşhisleri yapılmıştır.” denildi.

Açıklamada, yakalanan şüpheli şahısların; 02 Eylül 2019 günü Kurtalan ilçesi Yanarsu köyünde, 09 Eylül 2019 günü Eruh ilçesi Kavakgölü köyünde meydana gelen "Evden hırsızlık" olaylarının da şüphelileri olabilecekleri değerlendirilerek, olay mağdurları M.K. ve A.Ç. isimli şahıslara teşhis yaptırılmış ve alınan bilgiler doğrultusunda meydana gelen hırsızlıklarının da aynı şüphelilerce gerçekleştirildiği tespit edildiği belirtildi.

Hırsızlık olayları şüphelileri K.U. E.G. ve F.U. isimli şahısların, Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındığı ve jandarmadaki ifadelerine müteakip, adli makamlara sevk edileceği belirtilen açıklamada, adı geçen şüphelilerin yapılan KIHBI/UYAP sorgulamalarında; E.G.'nin 13 hırsızlık, 1 yağma, K.U.'nun 4 hırsızlık, F.U.'nun 6 hırsızlık olaylarından suç kayıtlarının bulunduğunun tespit edildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler