Siirt'te namaz eğitimi alan kız çocuklarına sertifikaları verildi

Siirt'te namaz eğitimi alan kız çocuklarına sertifikaları verildi

Kur'an Nesli Platformu ve Sevgi Pınarı Derneği tarafından düzenlenen “Hayat Namazla Güzeldir” etkinlikleri kapsamında, Siirt'te namaz eğitimi alan kız çocuklarına sertifikaları verildi.

Kur’an Nesli Platformu ve Sevgi Pınarı Derneği tarafından, 6-12 yaş grubu çocuklara 15 gün verilen namaz eğitiminin ardından, Siirt Merkez Babudarp Camii'nde bir araya gelen ve namaz kılan kız çocuklarına, düzenlenen etkinlikte sertifikaları verildi.  

Kız çocuklarına hitaben camide yapılan sohbette ise namazın önemine vurgu yapılarak çocuklara küçük yaşta namazın öğretilmesi gerektiği ifade edildi.

Namazın önemi ile ilgili yapılan sohbetin ardından cemaatle namaz kılan kız çocukları, kendilerine 15 gün boyunca eğitim veren hocalarının elinden sertifikalarını aldı.

15 günlük programda namaz kılmayı ve dinini öğrendiğini söyleyen 4’üncü sınıf öğrencisi Fatma Güngör, emeği geçen hocalarına teşekkür etti.

7’nci sınıfa gelmesine rağmen namaz kılmayı bilmediğini söyleyen Merve Baştuğ, "Düzenlenen namaz eğitimi programı sayesinde namaz kılmayı öğrendim. Abdest almayı biliyordum ama abdesti daha güzel almayı öğrendim. Namazın sünnetlerini, farzlarını öğrendim ve namazın insanı kötülüklerden alıkoymanın yanında Peygamberimizin yolundan gitmemizi sağladığını öğrendim.” ifadelerini kullandı

Namaz programına ablası ve kuzeni ile katıldığını söyleyen İrem Sevgili, bu etkinlik sayesinde namaz kılmayı, abdest almayı ve bazı dini bilgileri öğrendiğini belirterek bu etkinliği çok sevdiğini söyledi.

“Çocuklara namazın önemini kavratmaya çalıştık”

Kur'an Nesli Platformu ve Sevgi Pınarı Derneği tarafından düzenlenen programda hocalık yapan İlahiyat öğrencisi Sadiye Orhan Saka, “Biliyoruz ki en önemli ibadetlerden bir tanesi namazdır. Ve bizler de kız çocukları için 15 günlük bir namaz programı düzenledik. Program içerisinde namazın nasıl kılınması gerektiğini, önemini, abdestin nasıl alınması gerektiğini öğretmeye çalıştık. 6-12 yaş gurubu içerisinde olan çocuklarımız bulunuyordu. Program sabah saat 10.00’dan öğle saat 13.00’e kadar devam ediyordu ve çocukların daha iyi anlayabilmeleri için iki gruba ayırmıştık. Bu şekilde namazın önemini kavratmaya çalıştık.” dedi.

“Çocuklarımıza namazı öğretirsek kötülüklerin önüne bir set koyarız”

Programda namaz kılmayı bilen öğrencilerin yanında hiç bilmeyenlerin de olduğunu hatırlatan Saka, “Hatta namazın ismini bilmeyen öğrencilerimiz de mevcuttu. Bizler bu program ile namazı bilen öğrencilerimize namazı daha çok nasıl pekiştirebiliriz, diye namazı daha çok anlattık. Hiç bilmeyen öğrencilerimize de namazı nasıl sevdirebileceğimizi öğretmeye çalıştık. Elhamdülillah namaz kılmayı bilmeyen öğrencilerimizin hepsi namaz kılmayı öğrendi ve sadece kendileri değil eve gittiklerinde kardeşlerine de öğrettiler. Bizler bu program ile çocuklarımızı kötülüklerden nasıl kurtarabiliriz onu amaçladık.  Eğer bizler çocuklarımızı bu yaşta namaz eğitimi verirsek çocuklarımızı kötülüklerden alıkoymuş olur ve kötülüklerin önüne bir set koyarız. Aileler de bizlerin verdiği eğitimle kalmaz ve ileri ki dönemlerde çocuklarını eğitirlerse umarım ki çocuklarımıza kötülük bulaşmaz.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.