Siirt’te PKK’nin kış üslenmesi çökertildi

Siirt’te PKK’nin kış üslenmesi çökertildi

​Siirt'in Pervari ilçesi Yazlıca Dağı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken, 5 sığınak imha edildi.

Siirt’in Pervari ilçesi yakınlarındaki Yazlıca (Herekol) Dağı bölgesinde, PKK'nin kış üslenmesine yönelik yürütülen operasyonlarda, içerisinde, şırıngalı patlayıcı düzeneği, silah ve mühimmatlar ile yaşam malzemelerinin bulunduğu 5 mağara tespit edildi.

Konuyla ilgili Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Herekol Dağı bölgesinde PKK'lilerin kullandığı 5 mağaranın tespit edildiği kaydedildi.

Açıklamada, tespit edilen 5 mağara ve eklentilerinde; bir adet şırıngalı patlayıcı düzeneği, bir adet bixi makinalı tüfek monte hamili, 85 adet ev tipi tüp 2 adet radyo, 4 adet düdüklü tencere,  40 metre halat, bir adet alüminyum merdiven, 4 adet su pompası, 70 metre elektirk kablosu, 3 adet cd, 4 adet 150 litrelik varil, bir adet jeneratör, 9 adet buji, bir adet lehim makinası, 3 adet Mazotlu soba, 3  adet akü, 8 adet el feneri, bir adet 150 metre beyaz renkli branda, 100 metre mavi renkli branda, 20 adet prezervatif, 20 adet antibiyotik ilaç, 5 kutu ağrı kesici ilaç, 25 litre benzin, 30 litre mazot, 50 adet ampul, 1 adet Kaleşnikof tüfeği şarjörü, 2 adet şemsiye, 3 adet sırt çantası ile çok sayıda yaşam malzemeleri ve örgütsel dokuman ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen malzemeler, delil niteliğinde olanlar muhafaza altına alındığı diğer malzemelerin ise Cumhuriyet Savcısının talimatıyla olay mahallinde imha edildiği ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.