Siirt'te tarihi eser operasyonu

Siirt'te tarihi eser operasyonu

Siirt'te, "Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığının Önlenmesi" kapsamında düzenlenen operasyonda, tarihi eser niteliğinde çeşitli cins ve ebatlarda sikke, para, metal ve heykel ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığının Önlenmesi kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda; Siirt merkezde ikamet eden İ.K. ve M.K. isimli şahısların ellerinde tarihi eserler bulundurdukları ve satmak amacı ile müşteri arayışında oldukları bilgisinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Siirt ili Merkez ilçesi Paşa Oturağı bölgesinde şüphelilerin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanmalarını sağlamak maksadıyla icra edilen operasyon sonucu şüpheliler yakalanmış olup adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilerin üzerlerinde, kullandıkları araçta ve evlerinde yapılan aramalar sonucu; toplam 92 adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen çeşitli cins ve ebatlarda sikkeler, paralar, metal ve taş heykelcikler ve 2 adet cep telefonu ele geçirilmiştir." denildi.

Konu ile ilgili şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerinin başlatıldığı ve soruşturma işlemlerinin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütüleceği kaydedildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler