Siirt’te Tarım Sigortaları Bilgilendirme toplantıları yapıldı

Siirt’te Tarım Sigortaları Bilgilendirme toplantıları yapıldı

Siirt’te Tarım ve Orman il Müdürlüğü, tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve tanıtılması amacıyla TARSİM hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Siirt’te Tarım ve Orman il Müdürlüğü organizasyonuyla, Tillo, Kurtalan, Baykan, Eruh ve Şirvan ilçelerinde uzmanlar tarafından tarımsal sigortaların maliyetleri, sigorta kapsamları ve tazminat ödemeleri ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TARSİM Şanlıurfa Bölge Müdürü Serdar Doğan, Kıdemli Uzman Muharrem Ünal’ın bilgilendirme yaptığı toplantıya Tarım ve Orman il ve ilçe Müdürlükleri, idareci, teknik eleman ve üreticiler katılım sağladı.

Tarım sigortaları bilgilendirme toplantısına yoğun ilgi gösteren üreticilere, uzmanlar tarafından tarımsal sigortaların maliyetleri, sigorta kapsamları ve tazminat ödemeleri konusunda bilgi verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tarımsal üretimde Tarım Sigortası çok önemlidir. Tarımsal üretimin taşıdığı riskten dolayı sigorta primleri devletimiz tarafından yüzde 50 oranında desteklenmektedir. Üreticiler ekim yaptıkları ürün bilgilerini dikkatlice gözden geçirerek yıllık verim ortalamaları doğrultusunda sigorta kapsamı belirlemeleri, sigorta yaptırırken sunulan seçenekleri değerlendirerek kendileri için en uygun olan kapsamı ve tazminatı seçmeleri gerekmektedir. Tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve tanıtılması için İl Müdürlüğümüz eğitim yayım ve bilgilendirme çalışmalarına devam edecektir." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler