Siirt'te yürümekte zorluk çeken 7 yaşındaki Cihan'a müjdeli haber

Siirt'te yürümekte zorluk çeken 7 yaşındaki Cihan'a müjdeli haber

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhakemi Fevzi Bircan Özkan, maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarını ameliyat ettiremeyen Özgür ailesinin 7 yaşındaki çocuğunu, devletin imkanlarıyla tedavi edeceklerini açıkladı.

İLKHA'nın "Yürümekte zorluk çeken 7 yaşındaki çocuk, ameliyat için yetkililerden yardım bekliyor" haberi üzerine, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhakemi Özkan, çocuğun ameliyatı için gerekli girişimlerde bulundu.

Özgür ailesi ile iletişime giren Özkan, ilk etapta Cihan'ın babası ile yaptığı telefon görüşmesinde çocuğun durumu hakkında bilgi aldı. Daha sonra hastanenin doktorlarından Operatör Doktor Sedat Yeşilbaş ile yapılan detaylı görüşmenin ardından bu ameliyatın devletin imkânları kullanılarak Van'da yapılabileceği bilgisine ulaşıldı.

İLKHA'nın haberinin ardından özgür ailesi ile iletişime geçtiğini ve gereken bilgileri aldığını ifade eden Başhekim Özkan, ailenin Tarsus'ta gittiği hastanenin özel olmasından kaynaklı bir masraf çıkarıldığına dikkat çekti.

Masraf çıkmasına müsaade etmeden hayırlısı ile tedavisini tamamlatacağız

Cihan'ın babası ile haber sonrası görüştüğünü ifade eden Özkan, "Aileyi, hastanemize davet ettim. Operatör Doktor Sedat Yeşilbaş ile yaptığımız detaylı görüşmenin ardından, Van'da bu hastalık ile ilgili deneyimi olan bir hocamız ile görüştük ve hastamızı kendisine gönderip, ameliyat bile gerekecekse devletimizin imkânları dâhilinde, masraf çıkmasına müsaade etmeden hayırlısı ile tedavisini tamamlatacağız." dedi.

Hastaneyle ilgili herhangi bir masrafın çıkmayacağını ve devletin imkânlarının kullanılarak Cihan'ın tedavisinin yapılacağını dile getirten Başhekim Özkan, sadece ailenin yol ve kalacak yer için destek olunması gerektiğine dikkat çekti.

Cihan'ın durumu ile ilgili gösterilen duyarlılık ve yapılan haber için İLKHA'ya teşekkür eden Başhekim Özkan, her zaman Siirt halkının yanında olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler