Sıkıntılarına duyarsız kalan Belediyeye köy sakinlerinden tepki video

Sıkıntılarına duyarsız kalan Belediyeye köy sakinlerinden tepki video

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Bağdere (Başnik) köyü sakinleri , yaşadıkları altyapı sorunları konusunda belediyenin duyarsız kalmasına tepki gösterdi.

Silvan İlçesine Bağlı Bağdere köyünde bulunan kanalizasyon ve alt geçit sıkıntısına duyarsız kalan belediyeye, köylüler tepki gösterdi.

Köyde Hayvancılık yapan köy sakinlerinden Selam Ezme, ‘’Ben Hayvancılık yapıyorum yıllardır Diyarbakır Silvan karayolundan karşıdan karşıya geçirdiğimizde arabalar hızla geldiği İçin hayvanlarımız ölüyor. Yılda en az 15 hayvanımız ölüyor. Daha önce bize alt geçit yapıldı Ama çok küçük ve yanlış yerde yapıldığı için alt geçidi kullanamıyoruz. İşimiz sıkıntılı ve emek isteyen bir iş olduğu için hayvanlarımızı karşıya geçirip otlatmak zorunda kalıyoruz ve hayvanlarımız ölüyor Biz işimizde zarar ediyoruz buradan yetkililere sesleniyorum bir an önce bizim bu sıkıntılarımıza çare bulunmasını İstiyoruz ‘’dedi.

Köyde kanalizyasyon sıkıntısı olduğunu belirten Baki Ezme de, “Gördüğünüz gibi  köyün kanalizasyonu yerin yüzeyindedir ve pis bir koku köye yayılmış durumda. Çocuklarımız sabahtan akşama kadar Çocuklarımız bu suyun içerisine girip oyun oynuyorlar ve çocuklarımız Hasta Oluyor.Çevrede bulunan Bütün köylerin kanalizasyon sıkıntıları çözülmüş, ama bizim sıkıntılar çözülmüyor. Biz bu durumdan rahatsız oluyoruz.

Son olarak yetkililere seslenen Ezme, “Bir an önce sıkıntılarımızın çözülmesini istiyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.