Silifke Meclisi Olağanüstü Toplandı

Silifke Meclisi Olağanüstü Toplandı

Silifke Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen atıksu bedeli ve minibüslere verilecek "S" ve "M" plakaları ile ilgili maddeyi karara bağladı.

MERSİN-Silifke Belediye Meclisi tarafından Bütçe Komisyonuna havale edilen bu önemli iki madde üzerinde bir araştırma ve inceleme yapan komisyon üyeleri, hazırladıkları raporu tekrar belediye meclisine geri gönderdi. Oturum Başkanı Bayram Ali Öngel'in çağrısı üzerine olağan üstü toplanan Silifke Belediye Meclisi, Silifke ve Silifke halkını yakından ilgilendirecek bu iki maddeyi ele alarak karara bağladılar.

 

Bayram Ali Öngel başkanlığında toplanan Silifke Belediye Meclisi, komisyonun hazırladığı raporun okunmasının ardından bu iki madde üzerinde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmeler ve incelemeler sonunda her iki raporda oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Alınan karar gereğince atık su altyapı ve evsel katı atık bertaraf ücretleri, 2012 Kasım ayı itibariyle meskenlerde, su faturaları içerisinde, su faturaları dönemlerinde tahsil edilmesi, işyerlerinin ücretleri ise, her yıl Kasım ve Mayıs aylarında olmak üzere iki eşit taksit halinde tahsil edilmesi kararına vardı. 1 ton atık su için 0,39 lira, atık su ücreti alınması öngörülen raporda ayrıca evsel katı atık ücretinin meskenlerde (konut başına) 3,00 lira, işyerlerinden 80 ila 5 lira arasında değişen ücret alınmasına da karar verdi.

 

Ekim ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen belediye sınırları ve mücavir sahası içerisinde yolcu ve öğrenci taşıyan yolcu kooperatiflerinin ve minibüslerinin kayıt altına alınması konusunda alınan karar gereğince Belediye Meclis Üyeleri Hasan Mazlum Kirişçi, Mücahit Aktan, Ali Usca, İsmail Gürses ve Mehmet Ali Akça'dan oluşan komisyon bu konuda bir rapor hazırladı. Hazırlanan bu rapor Ekim ayı içerisinde olağanüstü toplanan meclis gündeminde tekrar gündeme geldi. Hazırlanan rapor Yazı İşleri Müdürü Cemil Doğan tarafından okunurken rapor üzerinde karşılıklı görüşmeler de yer aldı. Hazırlanan yönetmelik oy çokluğu ile kabul edildi. Rapora göre ilçede toplu taşımacılık ve öğrenci servisi olarak faaliyet gösteren minibüsçülerin kabul edilen yönetmelik gereğince faaliyetlerini sürdürmeleri gerektiği savunuldu. Yönetmelikte ayrıca toplu taşımacılık hizmeti veren "S" ve "M" plakaları taşıyacak araçların muayene istasyonlarından geçtikten sonra belediyeden çalışma ruhsatı alabilecekleri de yer aldı. (Osman Öksüz-İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler