Silifke polisinden Kutlu Doğum standına müdahale video foto

Silifke polisinden Kutlu Doğum standına müdahale video foto

Mersin'in Silifke ilçesinde düzenlenmesi planlanan "Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum programına davet için açılan standa, polis tarafından müdahale edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Koordinatörlüğü tarafından Silifke de düzenlenmesi planlanan "Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum programına davet broşürlerinin dağıtıldığı standın polis tarafından kaldırılması tepkiyle karşılandı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tüm Türkiye’de gerçekleşen etkinliklerle Hz Muhammed anılırken, Silifke’de düzenlenmek istenen programın tanıtım standına polis müdahale etti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin sözcüsü Ercan Fidan, Silifke’de yapmayı planladıkları Kutlu Doğum programının tüm yasal prosedürlerinin yerine getirilmesine rağmen, çarşı merkezinde davet için açılan standın polis tarafından keyfi olarak kaldırıldığını, bunun da kabullenilmez olduğunu söyledi.

“2 sivil polis standın kaldırılmasını istedi”

Yaşan olayı anlatan Fidan, şunları ifade etti: “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak Silifke'de 18 Nisan Pazartesi günü ‘Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed’ konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceğiz. Konu ile ilgili tüm yazılı izinlerimiz aldık. Bugün Silifke Çarşı merkezinde programa davet için platform görevlisi arkadaşlarımız stant açarak, her yerde ücretsiz dağıtılan ‘Peygambere uyun ki Allah sizi sevsin’ adlı siyer kitabını, burada da vatandaşlara dağıtmaya başladılar. Ama standın yanına gelen 2 sivil polis, kitap dağıtmak için izinlerinin olmadığını belirterek standın kaldırılmasını istediler. Arkadaşlarımız, gerekli her türlü iznimiz var dedikten sonra, polisler ‘şikâyet olursa kaldırırız’ dedikten sonra oradan ayrıldılar."

“Peygamber Sevdalıları brandası kaldırılacak”

Polislerin stant için şikâyet olduğu gerekçesiyle tekrar geri geldiklerini belirten Fidan, "Yaklaşık 20 dakika sonra yine aynı 2 sivil polis gelerek; şikâyet var, standı kaldırın yoksa zora kaldırırız dediler. Arkadaşlarımız da ‘Burada her kes istediğini dağıtıyor. Peygamberimizin hayatını anlatan bir kitabın dağıtılması neden zorunuza gidiyor’ diye tepki gösteriyor. Polisler de o ayır bu ayrı, Peygamber Sevdalıları brandası kaldırılacak. Bu stant da kalkacak, yoksa gerekeni yaparız' diyerek standın ve kitapların kaldırılmasını istediler. Arkadaşlarımız ardından tatsızlık çıkmasın diye standı kaldırıyorlar."  dedi.

“Peygambere ve O'nun yolunu sürdürenlere düşmanlık yapanları Allah rezil etmiştir”

Konu ile ilgili yasal takiplerini yapacaklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Mersin Sözcüsü Ercan Fidan, “Polislerin bu keyfi muamelesi karşısında yasal hakkımızı arayacağız. Polis, art niyetli davranmıştır. Peygamber'e düşmanlık yapmak kimseye bir şey kazandırmaz. Tarih boyunca Peygambere ve O'nun yolunu sürdürenlere düşmanlık yapanları Allah rezil etmiştir. Biz işimizi yapıyoruz ve yaptığımız her şey yasaldır." diye belirtti.

Fidan, son olarak, tüm Silifke halkını 18 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezinde düzenlenecek olan "Vahdet ve Kardeşlik Peygamberi Hz. Muhammed" temalı programa davet ettiklerini söyledi.

Son aylarda misyonerlerin özellikle yoğun faaliyetlerde bulunduğu Türkiye’nin birçok yerinde İncil ve Hristiyanlık propagandası içeren broşür ve kitaplar dağıtılmasına herhangi bir sınırlama dahi getirilmezken, Hz Muhammed’in hayatının konu alındığı kitapların dağıtılmasının polis tarafından engellenmesi dikkat çektiği gibi kafalarda soru işareti bıraktı.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler