Silifke'de Kurban Bayramı Tedbirleri Alınıyor

Silifke'de Kurban Bayramı Tedbirleri Alınıyor

Silifke Belediyesi tarafından Kurban Bayramı tedbirleri alınmaya başladı.

MERSİN - Silifke Belediyesi tarafından Kurban Bayramı tedbirleri alınmaya başladı. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, geçmiş yıllarda kurban satışları için Pazarkaşı Mahallesi kale yakasında yaptırılan canlı hayvan pazarının açık tutulduğunu söyledi.

Kurban Bayramı süresince kurban kesimlerinin belediye mezbahası ve belirlenen alanlarda yapılacağını belirten Öngel, "Belirlenen yerlerin dışında, cadde ve sokak aralarında, kaldırım üzerlerinde, umuma açık park ve bahçelerde kesime müsaade edilmeyecektir. Belediyemiz tarafından belirlenen yerlerde vatandaşlarımızın sıhhi bir şekilde kesim yapmaları için önlemler alınmış olup, sertifikasız kasaplara kesim yaptırılmayacaktır. Kurban kesim yerlerinde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların kesimi için her türlü hazırlıklarımız tamamlanmaktadır" dedi.

Belediyenin kurban kesim fiyatını büyükbaş hayvanlar için 150 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 25 TL, olarak belirlendiği belirtildi. Ayrıca, bayram namazı sonrasında tüm kesim yerlerinde Belediye Zabıta Ekipleri tarafından kontroller yapılacağından, alınan tedbirlere uymayanlara ve kurban kesim fiyatları haricinde ücret almaya çalışanların tespiti halinde Kabahatler Kanununa göre yasal işlemler yapılacağı açıklandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.