Silopi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Silopi kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu foto video

Şırnak’ın Silopi ilçesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü tarafındanSilopi Kapalı Spor Salonu’nda“Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Etkinlik, saat 14.00`te Zeki Pürnek’in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sunuculuğunu Asım Özalp’ın yaptığı program, Botan İlahi Grubu mevlithanların mevlidi şerifi okuması ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İpekyolu Camileri Koruma, Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği (Silopi Cami Der) Başkanı Mehmet Selim Basutçu, bu gün bu coğrafya da yapılan mevlit etkinliğinin çok önemli olduğunu ve halkın daha kalabalık kitle ile iştirak etmesi gerektiğini vurguladı.

Ardından konuşmacı olarak katılan Bölge âlimlerinden İsmail Çevik, Kürtçe yaptığı konuşmasında, her Müslüman’ın Peygamberimiz’in(sav) hayatını en iyi şekilde öğrenmesi gerektiğini söyledi.

İslam düşmanlarının Peygamberin (sav) karikatürünü çizerek Müslümanlara hakaret ettiğini dile getiren Çevik, “Müslümanlar katlediliyor bizler de bu zulme susuyoruz. İçimizde bazı İslam düşmanları bu coğrafya da insanları İslam’dan uzaklaştırmak için her türlü oyunu sergiliyor. Bizler inançlı olarak Peygamberimiz (S.A.V)’in hayatına sıkı sarılırsak bu tür oyunlara gelmeyiz.” dedi.

Çevik daha sonra, “Eğer ki Peygamberimizi çok iyi tanırsak, büyük şeytan Amerika, küçük yavrusu İsrail, yandaşları, sevenleri ve taraftarları İslam’ın maddi/manevi değerleri ile alay ve müdahale edemez. İslam âlemine müdahale edemez, kendi ve taraftarlarının pis ve kirli elleri ile her tarafta Müslümanları katledemez, hapsedemez ve işkencelere uğratamaz.” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ajans sanatçılarından Salih Gözüngü ve Derviş Madsor’un ilahi ve ezgileriyle renklendirdiği programda katılımcıların da ilahilere eşlik etti.

Program Mehmet Selim Basutçu’nun yaptığı dua ile son buldu.İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.