Silopi'de binlerce çocuk eğlenerek dinini öğrendi

Silopi'de binlerce çocuk eğlenerek dinini öğrendi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde binlerce çocuk ve genç yaz Kur’an kursunda eğlenerek dinini öğrendi.

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından başlayan Kur’an kurslarına katılan Şırnak’ın Silopi ilçesindeki binlerce çocuk ve genç, eğlenceli vakitler geçirerek Kur’an’ı Kerim'i öğrendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" temasıyla Türkiye genelinde başlatılan ve büyük bir ilgi gören yaz Kur'an kursları sona erdi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çocuklar ve gençler, yaz Kur'an kursları kapsamında Kur'an-ı Kerim başta olmak üzere itikat, ibadet, ahlak, Hazret-i Muhammed’in hayatı ve çeşitli bilgileri eğlenceli vakitler geçirerek öğrendi. Kurs boyunca eğlenerek öğrenen çocuklara sertifikaları verildi.

İlçe Müftü Vekili Mesut Aslan, ilçede 201 Kur’an kursuna 3 bin 177 kız öğrenci ve 3 bin 6 erkek olmak üzere toplamda 6 bin 183 öğrencinin katıldığını söyledi. Aslan,  gelecek senelerde daha fazla sayıya ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

Çarşı Camii İmam Hatibi Muhammed Tuncer,  2 aylık kurs süresince verimli ve bereketli zamanlar geçirdiklerini belirterek, “Kurslarımızda çocuklara itikat, ibadet, ahlak, siyer ve Kuran’ı Kerim dersi verdik. Bu 2 aylık süre bizim ve öğrenciler açısından verimli ve bereketli geçti. Çocuklarla oyunlar oynayarak derslerimizi işledik. Sertifikalarını vererek kursu sonlandırdık. Tabi ki, Kuran’ı Kerim’in öğrenimi ve öğretimi burada bitmez.  Her zaman çocuklarımızı Kuran’ı Kerim öğrenmeye davet ediyoruz. Gelecek yıl da yaz Kur’an kursularında buluşmak dileğiyle.” dedi

Kız Kur’an kursu öğrencilerinden Nisan Taşkın, kursta örtünmeyi, namaz kılmayı, Hazreti Muhammedi’n hayatını, oruç tutmayı ve Kur’an’ı Kerim’i eğlenceli vakitlerle öğrendiklerini ifade ederek, akranlarına Kur’an kursularına katılma tavsiyesinde bulundu.

Yılmaz Şen ise, “2 ayda Kur’an okuduk, namaz kıldık, Peygamber Efendimiz'in hayatını okuduk, burada oyun oynayarak dinimizi öğrendik. Eğlenceli vakitler geçirdik.”dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.