Silopi'de çıkan çatışmada ölü sayısı 3'e yükseldi

Silopi'de çıkan çatışmada ölü sayısı 3'e yükseldi

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde sabaha karşı PKK’lilerle polis arasında çıkan çatışmada ölü sayısı 3’e yükseldi.

Silopi’nin Başak, Barbaros, Nuh ve Cudi Mahallelerinde kazılan hendekleri kapatmak için bu sabah saat 05.00 sıralarında kendilerine ait zırhlı kepçe ile sokak aralarına giren polislere PKK'liler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Sabahın erken saatlerinde başlayan çatışmada, kendilerine isabet eden kurşunlardan dolayı Hamdi Olaş (55) ve Hıdır Tamboğa (15) hayatını kaybetmiş, biri ağır toplam 6 kişi yaralanmıştı. Ağır yaralı olan Kamuran Bilim’in Cizre Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybettiği öğrenildi.

Yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmezken, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.

Roketatarın isabet ettiği kepçede yaralandığı belirtilen 1 polis memuru ise kaldırıldığı Silopi Devlet Hastanesi’nden Diyarbakır Askeri hastanesine sevk edildi.

Öte yandan Başak Mahallesi'nde çatışmalar yer yer devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterle de havadan çatışma alanın izlendiği görüldü.

Çatışmanın yaşandığı mahallelerde 6 evin yandığı ve halkın evlerinden çıkmadığı, çarşı esnafının da kepenklerini kapattığı gözlendi.

Konuyla ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada ise Silopi ilçesinin bazı sokaklarında açılan hendekleri kapatmak isteyen polislere düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü, biri ağır iki polis memuru ile 5 kişinin de yaralandığını ifade edildi.

Açıklamanın devamında, can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya, müdahaleye ve operasyonlara devam edildiği vurgulandı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.