Silopi’de darbe girişimine tepki foto

Silopi’de darbe girişimine tepki foto

Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar Paralel Yapıya mensup askerlerin darbe girişimini protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Silopi ilçe binası önüne toplanan vatandaşlar Paralel Yapıya mensup askerlerin 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimine tepki göstererek protesto etti.

Ardından basın açıklamasını okuyan AK Pati Silopi İlçe adın Kolları Başkanı Aylin Ökten, yapılan girişimin tarihe bir darbe teşebbüsü olmaktan öte halkın meydanlara inerek birlik ve beraberlik ruhuyla katil ve cuntacı zihniyete engel olduğu bir direniş günü olarak tarihte yerini aldığını vurguladı.

Bu tarihten itibaren Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine darbeci zihniyete engel olmak amacı ile gece gündüz demeden meydanları boş bırakmayacaklarını belirten Ökten konuşmalarına şöyle devam etti:

“Darbeciler içerdeki ve dışardaki düşmanlarla beraber halkın iradesi ile seçilmiş meşru hükümeti devirmeye yeltenmiştir. Tipik bir darbe girişiminden öte bir düşman saldırısı olarak nitelendirilebilecek bu hareket, daha ilk dakikalardan itibaren canı pahasına meydanlara akın eden halkın olağanüstü direnişi ile karşılaşmıştır. Cuntacı zihniyet şunu bilsin ki asla ama asla meydanları boş bırakmayacağız sonuna kadar meydanlardayız.”

Partililer ve vatandaşlar daha sonra parti binası önünde demokrasi nöbeti tutmak için bir araya geldi.

İLKHA



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.