Silopi'de dur ihtarına uymayan araçta 2 PKK'li yakalandı

Silopi'de dur ihtarına uymayan araçta 2 PKK'li yakalandı

Şırnak'ın Silopi ilçesi Yolağzı köyünde ‘Dur’ ihtarına uymayan bir araçta çok miktarda silah ile beraber 2 PKK’li yakalandı.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Yolağzı köyünde ‘Dur’ ihtarına uymayan bir araç takibe alındıktan sonra  uyarı ateşi açıldı. Açılan uyarı ateşi üzerine duran araçta yapılan aramada çok sayda silah ve mühimmat ele geçirilirken, araçta bulunan 2 PKK’li gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Silopi ilçesi Yolağzı köyü Başgören mahallesinde İl Jandarma Komutanlığına bağlı Yeniköy Jandarma Karakolu ekiplerince alınan istihbarat neticesinde 2 şüphelini içinde bulunduğu plakası belirlenemeyen kamyonet takibe alındı

Şüphelilerin Jandarma’nın ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçması üzerine uyarı ateşi açıldı.

Takip sonucunda yakalanan şüphelilerden M.S.B ve M.B.nin bulunduğu araçta yapılan aramada 4 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Glock marka tabanca, 3 adet 9 mm tabanca fişeği, 1 telsiz, bin 905 TL nakit para ele geçirildi.  

Şüphelilerin kaçış istikametinde yapılan arazi aramasında ise 5 adet cep telefonu, 1 Glock marka tabanca, 3 sim kart ve 4 adet kontör kartı ele geçirildi.

Şüphelilerin Jandarmadaki işlemlerin devam ettiği öğrenildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.