Silopi’de hasar gören okulların yerine yenileri yapılıyor

Silopi’de hasar gören okulların yerine yenileri yapılıyor

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmalar neticesinde tahrip olan okulların yerine yenileri yapılıyor.

Silopi’de hasar gören okulların yerine yenileri yapılarak önümüzdeki yılki eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi için yoğun çaba harcanıyor.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan, Ofis Mahallesi’nde yapımı devam eden okulların inşaatlarında incelemede bulundu.

Konu hakkında açıklamada bulunan Dayanan, Kaymakamlığın vermiş olduğu destek sayesinde ilçede yeni okulların onayını aldıklarını ve hızlı bir şekilde ihale edildikten sonra inşaatlara başlandığını söyledi.

Okulların en kısa zamanda eğitime hazır olacaklarını ifade eden Dayanan, ilçede eğitim kurumları adına sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Dayanan, “ 2015–2016 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde Silopi Kaymakamlığı tarafından yapılan ihaleler neticesinde ilçemizde okul inşaatları devam ediyor. Şu anda ilçe merkezinde bulunan Ofis Mahallesi’nde 32 derslikli lise ve 200 kişilik öğrenci yurdu inşaat halinde. Yine aynı şekilde Şehit Harun Boy Mahallesi’nde 24 derslikli orta öğretim okulu, Gümrük Lojmanlarında 24 derslik orta eğitim derslikli okul inşaatlar devam etmektedir. Köylerde ise yine aynı şekilde 24 derslik bir orta eğitim binasının inşaatı devam ediyor. Ayrıca bu okular haricinde Kaymakamlık tarafından bakanlığa sunulan okullarımız var. İnşallah bunların olması ile beraber eğitim kurumları olarak çok rahatlayacağız. Şu anki sınıf başına düşen öğrenci sayımız 42 iken okulların faaliyete girmesi ile beraber bu sayının 30 olmasını bekliyoruz. Bu Kapsamda emeği geçen Milli Eğitim Bakanlığımıza ve Silopi kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.