Silopi’de hayat normale döndü

Silopi’de hayat normale döndü

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının ardından normale dönen hayat devam ediyor

Silopi ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyon kapsamında ilçenin PKK'lilerden arındırılmasından dolayı vatandaşlar yaşamın normale dönmesinin mutluluğunu yaşıyor.

 Şırnak Valiliği tarafından 19 OcaK’tan itibaren 05.00 ile 18.00 saatleri arasında Silopi’de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

PKK'lilerden arındırılan ilçede vatandaşlar kafe ve  kıraathanelerde bir araya gelirken, kimi vatandaşlar da rahatlıkla alış veriş yapmak için çarşı merkezine geliyor.

PKK'lilerin baskısı ve tehdidi nedeniyle soğuk havaya rağmen evlerini terk etmek zorunda kalarak farklı il ve ilçelerde ev kiralayan, ya da yakınlarının yanına yerleşen vatandaşlar, huzur ve güven ortamının tesis edilmesiyle ilçedeki evlerine dönmeye başladı.  

 Çatışmalar  nedeniyle güvenlik gerekçesiyle ilçe merkezinden geçişlerine izin verilmeyen uluslararası İpek yolunu kullanan TIR’lar da ilçeden rahatça geçiş yaparak Irak’a yük taşımaya başladı.

İlçe sakinlerinden Mesut Haşimi, Silopi’de hayatın normale dönmüş durumda olduğunu belirterek, huzur ortamının böyle devam etmesini diledi.  

Şehmuz Çiftçi ise, sokağa çıkma yasağının başlaması ile çok korktuklarını, şimdi ise hayatın normale döndüğünü belirterek, “Esnaflarımız yavaş yavaş iş yerlerine geliyor. İnşallah bir daha bu günleri görmeyiz.  Devlet zarar gören esnaflarımıza yardımcı olsun. O günleri bir daha görmemeyi temenni ediyorum.” dedi.

İlçe merkezinde kafe işletmeciliği yapan İsa Bozgeyik de, her şeyin serbest olmasının çok güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, yasağın kalmadığını, şu an çok rahat olduklarını ve inşallah bir daha o zor günleri görmek istemediklerini söyledi.

Gaziantep’ten Silopi’ye katmer ustası olarak gelen Mehmet Kaynar’da yasaktan birkaç gün önce geldiğini ve yasağın sona ermesiyle işlerinin açıldığını söyledi. (LKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.