Silopi'de köy çocukları ilk defa sinema ile buluştu

Silopi'de köy çocukları ilk defa sinema ile buluştu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Genç Kızılay Silopi Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen köy etkinlikleri kapsamında çocuklar ilk defa sinema izlemenin heyecanını yaşadı.

Geç Kızılay Silopi Şube Başkanlığı ile Gençlik Merkezi iş birliğiyle Çukurca ile Sisli ilk ve ortaokulu öğrencilerine yönelik sinema etkinliği düzenledi.

Köylerinden özel araçla ilçeye getirilen öğrenciler, özel bir kolejin konferans salonunda sınıf arkadaşlarıyla beraber sinema ortamında animasyon filmi izledi.

Filmin sona ermesinin ardından çocuklara kitap hediye edilerek öğrenciler evlerine bırakıldı.

Daha önce sinemaya gitmediklerini belirten öğrencilerden Engin Baran ile Şeyma Sulhan, sinema ortamında ilk defa film izlediklerini, heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Çukurca İlk-Ortaokulu Müdürü Halit Sulhan ise öğrencilerinin ilk defa sinema ortamında beraber film izlediklerini ifade ederek etkinliği düzenleyen Genç Kızılay'a teşekkür etti.

Genç Kızılay Silopi Şube Başkanı Negrican Birlik, "Genç Kızılay olarak Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Çukurca köyü öğrencilerine yönelik sinema etkinliği düzenledi. İlk defa sinema ortamında film izleme heyecan ve sevinçlerine ortak olduk. Filmin sonra ermesiyle öğrencilerimize kitap hediye ettik." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.