​Silopi'de Kur’an Kursu öğrencilerine sağlık semineri

​Silopi'de Kur’an Kursu öğrencilerine sağlık semineri

​Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Kur’an Kursu öğrencilerine sağlık semineri verildi.

Silopi İlçe Sağlık Müdürlüğünce tüm Kur’an kursu öğrencilerine sağlık beslenme, hijyen, ağız ve diş sağlığı semineri verildi.

Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasından imzalanan protokol çerçevesinde, 7-12 yaş arası Kur’an Kursu öğrencilerine, "sağlıklı beslenme, sağlıklı su tüketimi, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı yaşam için hijyen kuralları" konulu seminer düzenlendi.

İlçedeki tüm Kur’an Kurslarına yönelik verilen seminer, Çarşı Camii'nde yapıldı. İlçe sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Emine Ateş, konu ile ilgili semineri verdikten sonra soru cevap şeklinde öğrencilerle sohbet etti.  Sağlık Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının imzaladığı protokol çerçevesinde semineri gerçekleştirdiklerini aktaran Ateş, çocukların sağlığını korumayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ardından İlçe Müftü Vekili Mesut Aslan, İslam inancında temizliğin çok önemli olduğunu belirterek, Hazreti Muhammed’in "Temizlik imanın yarısıdır" hadis-i şerifinin İslam inancının temizliğe verdiği önemi gözler önüne serdiğini ifade etti.

Aslan, "Neslimizin geleceği sağlıktan geçiyor. Sağlıklı nesil yetiştirmek için eğitim şarttır. Bu eğitimin bir ayağını bugün burada gerçekleştirdik. Emeği geçen Silopi İlçe Sağlık Müdürlüğüne ve semineri veren doktorlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.