Silopi'de öğretmenlere dijital eğitim ve yeni nesil öğretmenlik semineri verildi

Silopi'de öğretmenlere dijital eğitim ve yeni nesil öğretmenlik semineri verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Silopi Kaymakamlığı ve Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Merkezi tarafından öğretmenlere dijital eğitim ve yeni nesil öğretmenlik semineri verildi.

Dijital Öğretmen Akademisi Anadolu Programı kapsamında Koç İlkokulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen ve öğretmenler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen açılış ve selamlama konuşmasını yaptıktan sonra SODİMER Genel Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan "Yeni Nesil Eğitim, Yeni Nesil Öğretmen", Prof. Dr. Süleyman Sadi Seferoğlu " Dijital Dönüşüm Sürecinde Dijital Eğitim ve Öğretmenlik Mesleği", Prof. Dr. Ercan Yılmaz ise "Öğrenme ve Öğretmede Domino Etkisi" konulu konuşmasını gerçekleştirdi.

Programın ardından gazetecilere konuşan SODİMER Genel Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Okullar açık kalacak" iradesini ortaya koyduğunu belirterek, "Öğretmenlerin güçlendirilmesi, öğretmenlerin öğrenme ve öğretme süreci içerisinde yeni, farklı bilgi ve becerileri elde etmesi, farkındalık yaratmak amacıyla ve 'Gidilmeyen yerlere gidenleriz' mottosuyla Silopi'deyiz." dedi.

Silopi'de okulların salgın kurallarına uygun olarak dizayn edildiğini ifade eden Eraslan, "Van, Bahçesaray, Nusaybin ve Yüksekova gibi yerlerde bizzat konferanslar verdik. Şunu görüyoruz ki, öğretmenlerimiz öğrenme ve öğretme sürecine hazır. Silopi'de okullarımız pandemi kurallarına uygun olarak dizayn edilmiş, vaka oranları düşük… bu yüzden okulların açık kalması oldukça değerli. Öğretmenimizin sistemde güçlü olması onların sınıfta güçlü olmasının nedenidir. Gelişimleri ve mesleki olarak kendilerini geliştirmelerine yönelik motivasyon sağlıyoruz." diye konuştu.

3 Aralık'ta toplanacak Milli Eğitim Şurası'na ilişkin konuşan Erslan, "Şurada 3 temel konu var; 'eğitimde fırsat eşitliği', 'temel eğitim' ve 'mesleki teknik eğitim ve öğretmen'… Tartışılacak şuranın da önemli olduğunun farkındayız. Biz de SODİMER olarak gerekli katkıyı sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.