Silopi'de okul harçlıklarıyla aşure yapıp ikram ettiler

Silopi'de okul harçlıklarıyla aşure yapıp ikram ettiler

Şırnak'ın Silopi ilçesinde imam hatip öğrencileri, okul harçlıklarıyla yaptıkları aşureleri çarşıda halka dağıttı.

Şırnak'ta, Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Muharrem Ayı dolayısıyla okul harçlıklarıyla aldıkları malzemelerle yaptıkları aşureyi esnaf ve vatandaşa ikram etti.

İlk önce sınıflarında bir araya gelen öğrenciler, Muharrem ayı dolayısıyla bir etkinlik yapmak için fikir alışverişinde bulundu. Aşure yapma kararı alınınca öğrenciler okul harçlıklarıyla, buğday, nohut, ceviz, nar, kuru fasulye, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir gibi malzemeleri alarak evlerinde kendi elleriyle aşure yaptılar.

Yaptıkları aşureleri paketledikten sonra okula getiren öğrenciler, Okul Müdürü Abdulselam Birman ile beraber ilk önce ilçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dayanan'a ikramda bulundu. Dayanan, imam hatipli öğrencilerin davranışını takdirle karşılayarak emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Ardından öğrenciler çarşının kalabalık noktalarında esnaf ve vatandaşlara aşure ikramıyla beraber Muharrem Ayı'nın önemi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Vatandaşın da takdirini toplayan öğrenciler, bu uygulamalarını hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Okul Müdürü Abdulselam Birman, öğrencileriyle gurur duyduğunu dile getirerek, öğrencilerini tebrik etti

Birman; "Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü olarak öğrencilerimle bir daha gurur duydum. Öğrencilerim yanıma gelerek imece usulü para toplayıp aşure yapı çarşıda dağıtmak istediklerini söylediklerinde, bu fikir çok hoşuma gitti. Öğrencilerimin bu duyarlılıkları, Muharrem Ayı'nı bilip yaşamaları, hissetmeleri ve bunu anlatmak istemeleri çok özel bir davranış bizim için. Öğrencilerimle beraber Sanat Sokağı'nda aşurelerimizi dağıttık. Halkla olan bu birliktelik, paylaşım ziyadesiyle bizi mutlu etti." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.