Silopi'de patlama: 4 polis hayatını kaybetti

Silopi'de patlama: 4 polis hayatını kaybetti

Şırnak'ı Silopi ilçesinde yola tuzakladığı mayın patladı. İlk belirlemelere göre 4 polis hayatını kaybetti, saldırının ardından çıkan çatışmalar devam ediyor.

Bu sabah saatlerinde Başak Mahallesi’ne giden polis ekibine bombalı tuzak kuruldu. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan mayın PKK’lılarca patladı.

Patlamada araçta bulunan 4 polis memuru hayatını kaybetti, bir polis ağır yaralandı. Olayın ardından polis ekipleri saldırganların yakalanması için mahallede geniş çaplı operasyon başlattı. Mahalleden yer yer silah sesleri geldiği duyuldu.

Çatışmanın devam ettiği ilçeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, ölü ve yaralılarla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

İlçede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun ilçeye gideceği belirtildi.  

Öte yandan Şırnak Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı.

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Valiliğinden, Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucunda 4 polisin şehit olduğu, bir polisin yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede 09.00 sıralarında güvenlik birimlerinin yürüttüğü çalışmalar esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatıldığı belirtildi.

"Silopi'de bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucunda 4 polisimiz şehit olmuş, bir polisimiz yaralanmıştır" ifadelerine yer verilen açıklamada, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıların faillerinin yakalanmasına yönelik güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldığı kaydedildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.