Silopi'de PKK iş makinesine patlayıcı yerleştirerek patlattı

Silopi'de PKK iş makinesine patlayıcı yerleştirerek patlattı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir grup PKK'li, iş adamı Abdulcebbar Zeybekoğlu'na ait iş makinesine patlayıcı döşeyerek patlattı. İş makinesinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Zeybekoğlu, onlarca Kürt çalışanın ekmeklerinden olduğunu söyledi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesinde Ciner elektriğe ait kömür şantiyesinde 06.10 sıralarında PKK'li bir grup, iş adamı Abdulcebbar Zeybekoğlu'na ait iş makinesine el yapımı patlayıcı döşeyerek patlattı. İş makinesi kullanılamaz hale gelirken 40 kişi de işsiz kaldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan iş adamı Abdulcebbar Zeybekoğlu, şantiyede 5 bin kişiye yakın işçi çalıştığını belirterek bu bölgenin PKK'nin geçiş güzergâhı olmasına rağmen şantiyede herhangi bir güvenlik önlemi alınmamasına tepki gösterdi.

Bölgede bulunan askeri taburun şantiyeye bir kilometre mesafede bulunduğuna dikkat çeken Zeybekoğlu, iş makinesinin yakıldıktan sonra PKK'nin kaçacak bir tek güzergâhı olmasına rağmen PKK'li grubun yakalanamadığını ifade etti.

"PKK'nin yaktığı iş makinesinden 40 kişi ekmek yiyordu"

"Biz kepçemizi ekmek kazanmak için gönderdik." diyen Zeybekoğlu, iş makinesinden en az 40 kişinin ekmek kazandığını söyledi.

Zeybekoğlu, "İş makinamız Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesinde Ciner grubuna ait elektrik şantiyesinde çalışıyordu. İş makinemiz çalışma sahasının son noktasında iken terör örgütü PKK tarafından arka camı kırılarak şoför koltuğunun alt Kısımına (EYP) el yapımı patlayıcı yerleştirdi. Daha sonra uzaktan kumanda ile patlattı. Biz itfaiyeye haber verdik ama itfaiye gelinceye kadar 85 bin Euro değerindeki iş makinesi kül oldu ve kullanılamaz hale geldi. Şantiyede 2 tane görevli bulunuyordu ama onların da hem silahı hem de resmi bir görevi yoktu. Sadece bir kilometre ötede bir askeri tabur bulunuyor. Onlar da iş makinesi yanmaya başladığında dumanı görmüşler fakat onlar gelinceye kadar PKK'li grup olay yerinden kaçtı ve maalesef herhangi bir müdahalede bulunulmadı." dedi.

"Valla biz gerçek Kürt'üz onlar kesinlikle Kürtleri temsil etmiyor"

"Bu bir Kürt meselesi değil bir Ermeni meselesidir" diyen Zeybekoğlu, o sahada en az 5 bin insanın ekmeğini kazandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bir buçuk yıllık bir makineyi yaktılar. Kaç insanın bugün ekmeğini kestiler. Valla biz gerçek Kürt'üz onlar kesinlikle Kürtleri temsil etmiyor. Kürt kendi halkına zarar vermez. Orada bir tane Çerkez yok orda bir tane Türk yok. Oradakilerin hepsi Kürt'tür. Orada Kürt halkı çalışıyor batı halkı gelip çalışmıyor orada. Terör örgütü Kürtleri sömürüyor, bu bölgenin gelişmesini istemiyor. Doğu ve Güneydoğu bölgesinin gelişmesine Terör örgütü izin vermiyor. İzin verseydi doğu ve güneydoğu bugün böyle değildi.

"Güvenlik güçleri bunlara müdahale etseydi hiçbir yere kaçamazlardı"

Güvenlik güçlerinin zamanında müdahale etmesi durumunda PKK'li grubun yakalanabileceğine dikkat çeken Zeybekoğlu, İçişleri Bakanının PKK'nin tehdidi altında bulunan şantiyelerde neden güvenlik önlemi almadığını sorguladı.

Zeybekoğlu, "Orada da İçişleri Bakanımı arayacaktım fakat çok sinirliydim arayamadım. Ben buradan İçişleri Bakanına sesleniyorum; neden bu çalışma sahasında güvenlik güçleri yok. Askerle arasında bir kilometre var, yolu açıktır. Neden güvenlik güçleri müdahale etmedi. Patlatıp gitmişler eğer güvenlik güçleri bunlara müdahale etseydi hiçbir yere kaçamazlardı. Biz faillerin bulunmasını istiyoruz. "dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.