Silopi’de YGS kurslarına yoğun ilgi foto

Silopi’de YGS kurslarına yoğun ilgi foto

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmalar nedeniyle eğitimlerinden uzak kalan öğrenciler, ilçede açılan YGS kurslarına yoğun ilgi gösteriyor.

Silopi’de PKK tarafından kazılan çukur ve barikatların kaldırılmasıyla ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında eğitimlerinden uzak kalan öğrenciler için YGS kursları açıldı. Açılan kurslara Silopili öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.

Silopi Atatürk Anadolu Lisesi'nde verilen kurs hakkında konuşan okul müdürü Şiyar Tümas, Milli eğitim Bakanlığı tarafından YGS kursları ile ilgili bir genelge yayınladıklarını ve kendilerinin de bu müfredata göre kurs açtıklarını belirtti.

6 sınıfta toplam 120 öğrencinin eğitim görmekte olduğuna değinen Tümas, “YGS’ye hazırlık olarak açılan kursun öğrencilerimiz adına çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bu yaz sıcağında burada öğrencilerimize ders veren değerli öğretmenlerimize de sizin vesilenizle teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Kursun açılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren 12’nci sınıf öğrencisi Feraşin Aslan ile Mehmet Ekinci, yasaklardan dolayı oluşan ders açıklarını yaz kursları sayesinde kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

İLKHA







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.