Silopili çocuklar için 'Mobil Gençlik Merkezi' etkinliği

Silopili çocuklar için 'Mobil Gençlik Merkezi' etkinliği

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Mobil Gençlik Merkezi" etkinliğine katılan çocuklar, çeşitli oyunlar oynayarak eğlendiler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Gençlik Projeleri Destek Programı" kapsamında çocuklara yönelik sanatsal ve sportif etkinlikler düzenlendi.

Silopi Gençlik Merkezinin bahçesinde çocuklara yönelik bahçe satrancı, mini golf, boks, sokak tenisi, voleybol, badminton ve dart gibi sportif ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörü olan Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünde görevli Necmettin Üce, amaçlarının gençlere faydalı hizmetler vermek olduğunu söyledi.

Üce, "Yaptığımız bu proje ile golf, matrak takımı veya bahçe satrancı olsun, bu gibi etkinliklerle gençlerimizi buluşturma imkânı sağladık. Bizim projede 5 aylık gibi bir süre zarfımız var. Kiraladığımız mobil merkezi aracımızla gençlik merkezimize hiç gelme fırsatı sağlayamayan ve imkânı olmayan gençlerimizi bu tür sportif etkinliklerle buluşturma imkânı sağlayacağız. Huzur ortamını fırsat bilerek yola çıktık. Bununla beraber gençlerimizin zararlı alışkanlıklarından ve bazı zararlı akımların düşüncelerinden kurtulmalarını sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Bahçede sportif malzemelerle oynayan çocuklardan Emrah Yalgattekin, "İlk defa buraya geliyorum ve spor malzemelerini yakından tanıdım. İlk defa golf sopası elime aldım. Oynadığım harika bir yer. Boş vakitlerimde buraya geleceğim." ifadelerini kullandı.

Sürekli okulda satranç oynadığını lakin ilk defa burada bahçe satrancı gördüğünü anlatan Şirin Bilgenç, oynadığı oyunun heyecanını yaşadığını ifade etti.

Etkinliğe; Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adil Özer, Silopi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Hasan Osmanoğlu, Üce ve çocuklar katıldı. (Ahmet Uçar - İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.