Silopili öğrenciler telafi eğitim için Batman’a gitti video

Silopili öğrenciler telafi eğitim için Batman’a gitti video

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmalar nedeniyle eğitimi aksayan öğrenciler, derslerinin telafisi için Batman’a gitti.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çatışmalar nedeniyle eğitimi aksayan TEOG ve YGS sınavına girecek son sınıf öğrencileri, derslerinin telafisi için Batman’a gitti.

Kentte çukur ve barikatların kurulması ve sokağa çıkma yasakları eğitimin aksamasına, ara verilmesine neden oldu. Bu süre zarfında eğitim alamayan Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) girecek 8'inci ve 12'nci sınıf öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca verilecek olan yoğunlaştırılmış telafi eğitimi görmek için bu sabah Batman’a gitti.

Çocuğunu Batman’a göndermek için sabah erken vakitlerde okul bahçesinde hazır bulunan veli Hacı Tatar, yasaktan dolayı çocuğunun bir süre eğitimden geri kaldığına değinerek, “İnşallah bir daha olaylar yaşanmaz ve bu eğitim çocuklarımız için hayırlısı olur.” dedi.

8’inci sınıf öğrencisi Pınar Bilgiç, heyecanlı olduğunu ve geri kalan eğitimini tamamlamak için bir an önce Batman’a gitmeyi istediğini söyledi.

12’nci sınıf öğrencisi İbrahim Sulmaz da YGS’ye çalışmak ve eğitimini devam ettirmek için Batman’a gideceklerini söyledi.

Öte yandan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, verilecek eğitimin gönüllülük esasına bağlı olduğunu ve başvuru yapan birçok öğrencinin olduğu belirtti. Öğrencilerin bulunduğu her araçta bir öğretmenin görevli olduğunu da belirten yetkililer, 15 günlük sıkı eğitimin ardında tekrar ilçeye döneceklerini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.