​Silopililer düzenli kan bağışçısı konumuna gelmiş durumda

​Silopililer düzenli kan bağışçısı konumuna gelmiş durumda

Kızılay kan bağışı TIR’ı personeli Mikail Ayat, Silopililerin düzenli olarak kan bağışında bulunduklarını belirterek, daha çok kan bağışı için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kızılay Derneği 2 gün boyunca Şırnak’ın Silopi ilçe merkezi olan 4 yol mevkiinde vatandaşlardan kan topladı. Gönüllü olarak kan bağışında bulunan vatandaşlar, bağış yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, kan bağışı tavsiyesinde bulundular.

Kan bağışından bulunan Şerif Karatay,  bağışta bulunduğu için mutlu olduğunu belirterek, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve bağışta bulunma tavsiyesinde bulundu.

Kan bağışı TIR personeli Mikail Ayat, Silopililerin kan bağışında bulunmada kendini geliştirdiğini ifade ederek, düzenli kan bağışçısı konumuna geldiğini aktardı.

Kan bağışının kalp krizi riskini azalttığını, tansiyonu düşürdüğünü ve vücudun düzenli olarak kan pompalamasını sağladığını dile getiren Ayat, "Silopi ilçesi kan bağışında çok duyarlı bir ilçedir. Silopililer bu kan bağışı konusunda kendini baya geliştirip bilgi sahibi olduğuna inanmaktayım.  Gelen vatandaşların çoğu düzenli bağış konumuna gelmiştir. Artık kanın bir ihtiyaç olduğunu ve hastalara gittiğini biliyorlar. Her bir kanın 3 kişiye can olduğunun farkındalar. Silopi ilçesinin kan bağışında bulunma isteğinden memnunuz. Bu konuda bilgisi olmayanların da bilgi sahibi olup kan verenlerin arasına katılmasını umuyoruz. Aldığımız kanları hastanelerimize gönderiyoruz.  Trafik kazası geçirenler, bebekler, kanser hastaları ve talasemi hastaların vb. hastalara kan veriyoruz. Alınan kanlar insan sağlığı açısından hem kişi hem hastalara çok faydası var.  Kan bağışından bulunan bir insanın kalp krizi riski azalır, tansiyonunu düşürür ve vücudun daha düzenli kan pompalamasını sağlar. Daha çok hayatın kurtulabilmesi için vatandaşlarımıza kan bağışında bulunma çağırısında bulunuyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.