Silvan Boyunlu köyü kutlu doğum etkinliği

Silvan Boyunlu köyü kutlu doğum etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Boyunlu köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Toplumda Ümmet Anlayışını Yayma ve Yaşatma Derneği (Ümmet-Der) tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Boyunlu (Boşât) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla köy meydanında düzenlenen etkinliğe köy sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Sunuculuğunu Haşim Balçık'ın yaptığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kaside ve mevlidi şerif okunan etkinlikte ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, günün önemine binaen bir konuşma yaptı.

Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Teyfur, "Allah insanları yeryüzünde hak ve adaletle idare etsinler diye halife kılmıştır. Hak ve adil yolda yürüsün diye insana akıl, ilim, irfan ve fıtrat vermiştir. Güzel ve temiz ahlakla yaşamını sürdürebilmesi içinse peygamberler göndermiştir. İnsana kanun ve nizam vermiştir. İnsan eğer hak ve adalet içerisinde yaşamak isterse Allah Resulünün peşinden gitmesi farzdır. Allah bir ayeti kerimede 'Muhakkak ki Allah adaleti emreder.' diye buyuruyor. Sizlerin adaletle yaşamasını, adaletli bir hayat inşa etmenizi istiyor." dedi.

Son olarak Teyfur, "Rabbimiz zalimlere düşman olmuştur. İnsanlar Allah'ın yolundan saptığı zaman Allah, zalimlerin zulmünü durdurmak için peygamberler göndermiştir. Tarihe baktığımızda göreceğiz ki bütün peygamberler zulüm ve haksızlıkla mücadele etmişlerdir. Zalim Nemrut'un saltanatını yıkan Hz. İbrahim'dir. Firavun'un saltanatını yıkan yine bir peygamber olan Hz. Musa idi." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından etkinlik, Molla Ebedin Demir'in yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.