Silvan Halkı Peygamber Sevgisiyle Coştu (Foto)

Silvan Halkı Peygamber Sevgisiyle Coştu (Foto)

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde günlerdir hazırlıkları yapılan kutlu doğum programı büyük bir coşku ile gerçekleşti. Yağmur olmasına rağmen halkın etkinliğe yoğun bir şekilde katıldığı görüldü.

DİYARBAKIR- Silvan'da Peygamber Sevdalıları platformuna üye derneklerin düzenlediği ''Hêbibe Xwêda Âlemlere Rahmet Muhammed '' etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu. Sağanak yağışa rağmen büyük katılımın olduğu etkinlik Silvan'ın dört bir yanından ve çevre ilçe, köylerden gelen peygamber âşıklarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kutlu Doğum Etkinliği Kur'anı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonra bölgenin tanınmış âlimlerinden olan Molla Celal Boztaş peygamberimizin hayatından bazı bölümleri anlatarak onun hayatı bütün insanlık için bir rehber ve örnek olduğuna" vurgu yaptı.

Boztaş hocanın konuşmasından sonra Ümmet Der Mevlit Grubunun okuduğu Mevlit-i Şerif programa katılanlara duygu dolu anlar yaşattı. Okunan mevlitten hemen sonra Ümmet Der Çocuk İlahi Grubu ve Muş Vahdet İlahi Grubu birbirinden güzel ilahi ve ezgiler seslendirerek katılımcıların beğenisini topladı.

Kapanış konuşması ve dua için söz alan Molla Sabri hoca '' Tek kurtuluş Muhammedi yoldur" diyerek duasını bitirdi. Molla Sabri hocanın okuduğu dua esnasında duygulu anlar yaşandığı ve katılımcılardan bazılarının ağlaması dikkatlerden kaçmadı.

Duadan sonra Molla Sabri hoca, okunan 60 milyon salavat, 106 hatim ve 2000 Yasin-i Şerifi teslim etti. Etkinlik dağıtılan çeşitli ikramlarla son buldu. (Eyüp Artagüs -İLKHA)

 

"Silvan Halkı Peygamber Sevgisiyle Coştu" Foto Galerisi İçin Tıklayın

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.